Connect with us

Câți bani poți primi de la E.ON dacă sunt întreruperi frecvente la curentul electric

Utile

Câți bani poți primi de la E.ON dacă sunt întreruperi frecvente la curentul electric

Clienții care au probleme cu energia electrică pot primi compensații de la distribuitori. Mai exact, în funcție de zona în care fac parte aceștia, dacă sunt probleme de genul întreruperii curentului, trebuie să se adreseze Enel, Electrica, E.On sau CEZ. Compensațiile se vor vedea în facturile ce vor sosi, conform unui ordin recent al ANRE, citat de Hotnews.ro.

În cazul întreruperilor scurte, între 3 secunde și 3 minute, operatorii de distribuție sunt obligați să acorde compensații la depășirea numărului maxim stabilit prin standard.

Astfel, pentru fiecare astfel de depășire operatorii de distribuție vor acorda compensații tuturor utilizatorilor afectați, astfel:

  • înaltă tensiune: 300 lei peste 10 întreruperi pe an,
  • medie tensiune: 10 lei peste 10 întreruperi pe săptămână,
  • joasă tensiune: 5 lei peste 10 întreruperi pe săptămâna.

Ce trebuie să faci dacă că ți s-a întrerupt curentul electric

În primul rând trebuie luat în considerare faptul că operatorul de distribuție este cel ce va acorda despăgubirile. I-am menționat pe cei 4 la începutul articolului.

Reclamațiile se pot face în format electronic, printr-un formular online de pe site-ul acestora, ori prin email sau prin telefon.

Distribuitorul va trebui să preia apelurile în:

  • maximum 30 de secunde de la inițierea apelului de către utilizator până la preluarea acestuia, fără intervenția operatorului uman;
  • maximum 180 de secunde de la preluarea apelului pentru posibilitatea utilizatorului de a selecta opțiunea de a transfera apelul la un operator uman;
  • maximum 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii utilizatorului cu un operator uman.

Notă: Deși numărul de apeluri telefonice pentru care nu sunt respectate intervalele de timp menționate anterior este doar monitorizat, nerespectarea acestor valori poate fi sancționată cu amendă de la 10.000 lei până la 200.000 lei.

Cum se primesc compensațiile

Distribuitorul va transmite utilizatorului, direct sau prin intermediul furnizorului, odată cu prima factură de energie electrică emisă, o informare cu privire la:

  • dreptul acestuia de a primi compensații pentru nerespectarea prevederilor din prezentul standard;
  • prezentarea generală a situațiilor în care este obligat să acorde compensații, valorile compensațiilor, modul de solicitare/acordare, precum și termenul și modalitatea de plată ale acestora.

Potrivit Hotnews.ro, chiar dacă se oferă compensație, asta nu înseamnă că nu poți solicita și primi despăgubiri de la distribuitor pentru daunele provocate de calitatea serviciului, respectiv continuitatea în alimentare cu energie electrică. Deci, în cazul unor echipamente stricate din cauza acestuia, va trebui să ceri despăgubiri.

Citește materialul integral pe Hotnews.ro

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top