Connect with us

Date în timp real despre poluare de pe dispozitive amplasate în mai multe zone ale orașului

Utile

Date în timp real despre poluare de pe dispozitive amplasate în mai multe zone ale orașului

Primăria Iași a montat dispozitive de monitorizare a calității aerului în mai multe zone din oraș. Dispozitivele sunt instalate experimental, iar datele sunt transmise în timp real pe o platformă online care poate fi accesată de publicul larg (LINK).

Dispozitivele măsoară indicii PM1, PM2.5 și PM10, alături de temperatură, presiune, umiditate, compuși volatili, zgomot, formaldehidă, dioxid de carbon și radiație.

Oficial, calitatea aerului este măsurată în municipiu doar prin intermediul celor trei stații de monitorizare acreditate UE din Podul de Piatră, Cantemir și Oancea.

În schimb, în ultima vreme, Primăria a făcut demersuri pentru a pune la publicul larg date suplimentare, având în vedere faptul că măsurătorile de la cele trei stații au stârnit, de-a lungul timpului, unele controverse.

Cei 22 de senzori de poluare au fost montați în baza unui contract cu Orange. Unul dintre scopurile Primăriei este de a realiza şi o „hartă verde“ a oraşului în baza monitorizării care va fi făcută cu ajutorul celor 22 de senzori.

Preţul unui astfel de echipament ajunge la 2.800 lei (fără TVA)/bucată. În cost sunt incluse instalarea, punerea în funcţiune, programarea şi verificarea echipamentului.

Citește mai multe despre acest proiect într-un articol precedent publicat de APIX.ro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

To Top