Connect with us

Delgaz Grid cumpără peste 140.000 de contoare inteligente/Ce facilități au acestea

FOTO: e-distributie.com

Utile

Delgaz Grid cumpără peste 140.000 de contoare inteligente/Ce facilități au acestea

O licitație organizată de Delgaz Grid a atras interesul unor „giganți” din sectorul energetic. Procedura face referire la achiziția de echipamente și servicii necesare extinderii sistemului de contorizare inteligentă („smart metering”).

Un astfel de sistem are mai multe facilități:

  • citirea de la distanță a contoarelor de energie electrică (valori și curbe de energii, tensiuni, curenți, alarme etc.)
  • colectarea de la distanță de diferite alarme de la echipamentele instalate: tentative de fraudă (deschiderea capacului, influențe magnetice, încercări de scurtcircuitare a contorului, intervenții neautorizate la soft etc.), întreruperi alimentare energie electrică, erori de hard și soft
  • sistem avansat de multitarifare – funcționalitate a sistemului de a utiliza datele colectate pentru calcule pe diferite intervale orare
  • deconectarea sau reconectarea de la distanță a consumatorilor
  • parametrizarea de la distanță a tuturor echipamentelor
  • detectarea fraudelor
  • posibilitatea ca un consumator să conecteze la un dispozitiv LCD Home Device pentru date despre consumul de energie electrică – indexe curente, consumuri pe intervale orare, tarife, grafice de consum etc.

Procedura de licitație vizează încheierea unui acord-cadru, pe 2 ani, pentru furnizare unei cantități maxime de 140.525 de contoare inteligente. Cantitatea minimă este de 35.132, iar contoarele vor fi livrate în funcție de comenzile Delgaz Grid. Valoarea estimată maximă a contractului ajunge la peste 33 milioane lei, fără TVA.

Contoarele nu vor fi montate doar în Iași, ci și în celelalte județe unde Delgaz are consumatori.

La procedura organizată de Delgaz Grid participă firma AEM din Timișoara, companie unde este asociată societatea Luxten Lighting Company SRL, pentru lotul 1 (furnizare echipamente5,7 milioane euro). În cazul lotului 2 (instalare și punere în funcțiune1,3 milioane euro), sunt două asocieri cu companii puternice din sectorul energetic care se luptă pentru contract:

  • Elmond Com Energobit 3Z Electroservice Electroconstructia Elco Suceava – Electroconstructia Elco
  • MSC Operational Adrem Invest

Delgaz Grid va semna contractele cel târziu la sfârșitul acestui an.

Continue Reading

Alte articole din categoria Utile

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top