Connect with us

Dezbaterea pe noul PUG are loc pe 17 aprilie

Utile

Dezbaterea pe noul PUG are loc pe 17 aprilie

Toți cei interesați de noul Plan Urbanistic General (PUG) pot participa, mâine, 17 aprilie, la dezbaterea organizată la Primărie în care va fi analizat atât acest document, cât și raportul pe mediu. Evenimentul va avea loc de la ora 14.00, în Sala „Vasile Pogor” din Palatul Roznovanu, sediul municipalității.

PUG-ul a fost finalizat încă din anul 2016 și ar urma să fie aprobat cel mai devreme în decembrie 2018. Deja există informații că guvernul ar putea da un nou termen autorităților locale pentru aprobarea documentului, în contextul în care nu doar la Iași sunt întârzieri mari, ci și în alte zone ale țării. Dintre orașele mari, doar Clujul a aprobat până acum un plan urbanistic actualizat (decembrie 2015).

În prezent, Iașul are un PUG redactat în 1997 și aprobat în 1998. De-a lungul timpului, PUG-ul a fost modificat constant prin planuri urbanistice zonale fără a se ține cont de un cadru unitar.

Noul PUG are și destul probleme – în special în ceea ce privește dispariția unor zone verzi, cele mai cunoscute fiind parcul Băncilă din Păcurari și parcul Ghica Vodă de pe str. Anastasie Panu.

Reporterii apix.ro vor fi prezenți la dezbatere și vă vor ține la curent cu desfășurarea „ostilităților”.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top