Proiecte publice
Două firme au depus oferte pentru podul de 61 m din Cicoarei
Conest SA și Geiger Transilvania sunt singurele firme care s-au înscris la licitația derulată de Primărie pentru construirea unui pod peste Balhlui în zona Ștrandului Municipal. Valoarea contractului la 9,1 milioane lei.
Amplsamentul podului:
Podul ar urma să facă legătura dintre strada Sarmisegetuza, în dreptul intersecţiei Zimbru, şi stradela Sofia Nădejde din Cicoarei, peste Bahlui. Proiectul tehnic prevede execuţia unui pod din beton armat cu lungimea totală de 60,7 metri, cu trei deschideri. În secţiunea transversală podul are o lăţime de 19,4 metri, din care 14,8 metri – patru benzi carosabile, iar 1,5 metri – trotuare şi un spaţiu de siguranţă.
Proiectul general al Primăriei Municipiului Iași prevede realizarea a trei poduri din beton armat amplasate pe traseul dintre strada Sarmisegetuza și strada Strămoşilor.
Cel de-al doilea pod, tot cu patru benzi, va fi amplasat între prelungirea bulevardului Dacia şi strada Erou Cap. Aurelian Ionescu pentru a asigura accesul autovehiculelor şi pietonul între mal stâng Bahlui şi extravilan, în zona metropolitană.
Al treilea pod, cu două benzi carosabile şi trotuare, va fi ridicat între strada Sarmisegetuza şi strada Alexandru Bărbat, facilitând astfel legătura între mal stâng Bahlui şi cartierul Apărătorii Patriei.
Unde vor fi amplasate celelalte două poduri:
O altă procedură de licitație vizează construirea unui canal de evacuare a apelor pluviale în zona Cicoarei. Valoarea estimată a lucrărilor este de 728.470 lei, fără TVA (866.879,3 lei, cu TVA), iar ultima zi de depunere a ofertelor a fost luni, 16 iulie. La licitație au fost primite două oferte, din partea SC Construcții Feroviare Drumuri Poduri SA și a asocierii SC Conest SA – SC Mecon Iași SRL.
Lucrările vizează zona de şes a Bahluiului, între strada Cicoarei şi confluenţa cu râul Nicolina, aflată aproape de podul Mircea cel Bătrân. Lungimea totală a canalului va fi de 688 de metri.
Pe acest amplasament au fost realizate în timp două canale în acelaşi scop, unul de către municipalitate, iar celălalt de către Agenția Națională de Îmbunătăţiri Funciare. Amândouă canalele au fost colmatate, iar pe alocuri chiar astupate de proprietarii din zonă.
Lucrările vor fi efectuate în decurs de un an de la semnarea contractului, iar constructorul va asigura garanţia pentru următorii trei ani.