Connect with us

Drumul Tg Frumos – Botoșani: 36 de firme sunt implicate în licitație

Valoarea contractului ajunge la 270 mil. lei

Trafic

Drumul Tg Frumos – Botoșani: 36 de firme sunt implicate în licitație

Proiectarea și execuția drumului Tg Frumos – Botoșani a atras oferte de la trei asocieri de firme, iar dintre acestea fac parte, în total, nu mai puțin de 36 de companii. Drumul are aproape 72 km, iar valoarea investiției, finanțată de la bugetul de stat, ajunge la circa 270 milioane lei, fără TVA. Printre ofertanți se numără firme cunoscute pentru conexiunile politice și numeroasele contracte cu instituții ale statului. La finalul textului puteți consulta lista integrală a companiilor implicate în licitație.

Asocierile care au înaintat oferte sunt:

  • Autotehnorom – Eky Route – Opr Asfalt – Obras Publicas Y Regadios – Evalcons Tech, asociere cu un număr total de 13 companii implicate
  • Danlin XXL – Hydrostroy AD – VDH AD – TPF Inginerie – Simpa Consult – Routte Construct, asociere cu un număr total de 13 companii implicate
  • Aqua Parc – Mavgo Holding – Vahostav Sk – Trameco, asociere cu un număr total de 10 companii implicate

Liderii de asociere sunt Autotehnorom, Danlin XXL și Aqua Parc.

Prima firmă menționată este din Suceava și este condusă de omul de afaceri Ion Ripan. Anul trecut, Autotehnorom a înregistrat un profit de 2,4 milioane lei la o cifră de afaceri de circa 65 milioane lei, cu un număr mediu de 172 angajați. Autotehnorom are mai multe contracte cu instituții ale statului.

Danlin XXL este o companie din Neamț, fiind patronată de Dan Amurăriței. Firma este de asemenea cunoscută pentru contracte cu statul în ceea ce privește infrastructura rutieră. Anul trecut, Danlin a avut un profit de 27,2 milioane lei la o cifră de afaceri de 113 milioane lei și un număr mediu de 142 angajați.

Aqua Parc este tot o firmă din Neamț, iar compania este considerată apropiată de PSD: patronul firmei (Gheorghe Vlasie) este cumătru al liderului PSD Neamț, Ionel Arsene. În acest context, în ultimii ani, Aqua Parc a devenit o firmă abonată la contracte cu statul. Acest lucru rezultă și din statisticile financiare pe anul 2018: profit de 16 milioane lei, cifră de afaceri de 84 milioane lei și un număr mediu de 160 angajați.

Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a drumului Tg Frumos – Botoșani este estimată la aproape 270 milioane lei, fără TVA. Drumul are o lungime de aproape 72 km, iar proiectul beneficiază de fonduri de la bugetul de stat. Durata contractului este de 29 luni, din care 5 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie.

În mod normal, CNAIR ar trebui să anunțe câștigătorul licitației cel târziu în luna septembrie.

Lista completă a firmelor implicate în procedura de licitație:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

To Top