Connect with us

Primul pas concret pentru refacerea drumului spre Aeroport

Licitația de proiectare cuprinde la pachet și șos. Bucium

Trafic

Primul pas concret pentru refacerea drumului spre Aeroport

Primăria a lansat o licitație pentru contractarea de servicii de proiectare în cazul a două străzi intens circulate din oraș: drumul de acces spre Aeroport (1,7 km) și șoseaua Bucium (3,2 km).

Problema accesului spre Aeroport este bine cunoscută de autoritățile locale și județene de peste 5 ani, dar, până acum, nu a fost făcut niciun demers pentru refacerea arterei de circulație sau crearea unei noi rute.

Drumul spre Aeroport (DJ282I) are caracter de drum în afara localității, fără trotuare și fără sistem de canalizare.

„Traseul este sinuos și se desfășoară în zona de deal. Acesta pornește de la intersecția cu șos. Ciric până la Aeroportul Internațional, are o lungime de circa 1,7 km și lățimea media de 6 metri. Este mărginit de acostamente din pământ și de șanțuri pereate. La exteriorul curbelor este prevăzut parapet din beton”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației.

Șoseaua Bucium face parte din traseul DN 24 pe raza municipiului Iași și pornește de la limita intravilanului (intersecție cu Aleea Domenii) până la intersecția cu bld. Poitiers.

„Șos. Bucium este stradă de categoria a II-a – colectoare, cu patru benzi de circulație, preluând fluxurile de trafic din zona rezidențială și de pe DN 24, dirijându-le spre zona centrală a orașului sau spre ieșirea din municipiu”, se precizează în documentație.

Până în prezent, pe șos. Bucium au fost realizate lucrări la rețelele edilitare în carosabil și reparații curente, dar sistemul rutier al străzii are un grad ridicat de degradare.

Valoarea contractului de proiectare în cazul celor două străzi ajunge la aproape 600.000 lei. Proiectanții interesați pot depune oferte cel târziu pe 9 septembrie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

To Top