Connect with us

Nouă străzi importante din oraș vor fi modernizate

Valoarea contractului ajunge la 19,2 milioane lei

Trafic

Nouă străzi importante din oraș vor fi modernizate

Primăria a lansat o licitație pentru reabilitarea mai multor artere de circulație. Unele străzi de pe lista au fost anunțate pentru modernizare de mai multe ori, în unele cazuri fiind și proteste ale cetățenilor nemulțumiți că Primăria nu-și onorează promisiunile.

Lista străzilor: bulevardul Tudor Vladimirescu (supralărgire în dreptul Facultății de Chimie), str. Viticultori, str. I.I. Mironescu, str. Luca Arbore, str. Roșcani, str. Țicăul de Jos, str. St. O. Iosif și str. Dochia. Străzile se află în zone precum Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu și Țicău.

Valoarea estimată a contractului este de 19,2 milioane lei (fără TVA).

În caietul de sarcini, Primăria recunoaște starea precară a infrastructurii rutiere din oraș.

„Creșterea traficului rutier din ultimii ani, corelat cu lipsa investițiilor de sporire a capacității de circulație a rețelei stradale, a condus în timp la disfuncționalități majore în desfășurarea fluentă a circulației rutiere. În unele perioade orare ale zilei, capacitatea de circulație pe arterele majore atinge valorile maxime, numărul de opriri-porniri crește foarte mult, fapt care conduce la creșterea timpului de circulație. Astfel de blocaje au implicații și asupra mediului înconjurător ducând la o creștere în intensitate a zgomotelor și noxelor”, se arată în caietul de sarcini.

Specialiștii instituției adaugă că „problema rețelei de străzi aflate într-o stare necorespunzătore traficului auto este foarte gravă și se resimte acut la nivelul comunității locale”.

Traficul intens a dus la degradarea acesteia și la creșterea timpului de deplasare în localitate. Această realitate confirmă necesitatea modernizării rețelei de străzi urbane pentru a obține o viabilitate corespunzătoare a carosabilului”; se mai precizează în documentație.

Nu în ultimul rând, Primăria arată că în momentul de față infrastructura stradală din cartierele Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu și Țicău este insuficient dezvoltată sau prezintă un grad ridicat de deteriorare.

„Structura rutieră a străzilor nu mai corespunde din punct de vedere a capacității portante, constatându-se deficiențe și degradări a suprafeței de rulare devenită improprie circulației rutere și pietonale în condiții de siguranță și confort”, se mai spune în caietul de sarcini.

Primăria așteaptă oferte de la constructori cel târziu pe 20 septembrie. Chiar dacă nu vor fi probleme în desfășurarea procedurii, un termen optimist pentru demararea lucrărilor efective este primăvara anului 2020.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top