Connect with us

E stabilit: capătul Păcurariului se extinde cu 13 imobile

Zona de construire a imobilelor are acum un regim mic de înălțime

Investiții private

E stabilit: capătul Păcurariului se extinde cu 13 imobile

Toate cele trei proiecte imobiliare, din zona rampei de ieșire a pasajului Canta, au fost aprobate de specialiștii municipalității. Este vorba despre 13 imobile cu până la 55-60 metri înălțime. În total, există un potențial de a amenaja cel puțin 500 de locuințe.

Proiectele au inițiatori diferiți: Internațional Connection SRL, Cărăbuș Grup Construct și Ferocris SRL. Cele trei proiecte au primit girul Comisiei de urbanism în două ședințe distincte care au avut loc pe parcursul lunii octombrie.

Amplasamentul imobilelor:

Inițial, proiectele fuseseră amânate din cauza supraaglomerării zonei cu fluxul suplimentar de mașini. În cele din urmă, membrii Comisiei de urbanism au căzut de acord că viitorii locatari pot întoarce spre oraș la rondul ERA.

Cea mai înaltă clădire va fi un turn de peste 50 metri cu 14 etaje. Proiectul a fost propus de International Connection SRL, companie care activează în industria textilelor. Investitorul are la dispoziţie peste 3.100 mp, terenul având acces la şos. Păcurari. Iniţial, dezvoltatorul a propus un turn cu o înălţime maximă de 62 metri, dar Comisia de urbanism a recomandat 55 de metri. Înălţimea maximă va fi recalculată după ce vor fi stabilite cu exactitate funcţiunile – beneficiarul a propus inclusiv spații de birouri. De remarcat că turnul va fi flancat de corpuri mai mici de clădire, respectiv patru clădiri cu un regim de până la P+6.

Planșă de reglementări urbanistice – International Connection SRL

Proiectul inițiat de Cărăbuș Grup Construct prevede construirea a patru blocuri de locuinţe: unul cu 10 etaje şi trei cu şase etaje. Amplasamentul se află în vecinătatea viitorului turn, la intersecţia dintre pasajul Canta şi şos. Păcurari. Blocul de 10 etaje se află la şos. Păcurari, iar celelalte trei sunt amplasate, în şir indian, în spatele acestuia. Înălţimea maximă aprobată de către Comisia de urbanism ajunge la 39 de metri.

Planșă reglementări urbanistice – Cărăbuș Grup Construct (blocurile propuse sunt cele din zona centrală – corpurile închise la culoare)

Nu în ultimul rând, proiectul Ferocris va fi implementat pe o suprafață de 3.843 mp și vizează amenjarea a patru blocuri cu 5 etaje și o înălțime maximă de 20 metri, în timp ce procentul de ocupare a terenului ajunge la 45%. Firma vrea să amenajeze 88 de locuri de parcare, din care 74 să fie la demisol şi subsol. Proiectul Ferocris se află la o distanță relativ mică de proiectul Cărăbuș. În prezent, la fel ca în cazul celorlalte două proiecte, există unele construcţii pe teren, dar acestea urmează să fie dezafectate. În trecut, „Ferocris“ SRL, firmă specializată în comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, a mai propus municipalităţii o investiţiei imobiliară. Este vorba despre un bloc-turn de locuinţe (14 etaje), în zona „Selgros“. Între timp, firma a vândut terenul către un cunoscut dezvoltator imobiliar local (Daniel Niculiţă), care şi-a arătat intenţia de a continua proiectul, dar nu neapărat la regimul maxim de înălţime.

Planșă reglementări urbanistice – Ferocris:

Împotriva celor trei proiecte au fost înaintate sesizări de vecini direct afectați. În orice caz, ultimul hop pe care trebuie să-l treacă cele trei inițiative vizează aprobarea planurilor urbanistice zonale în plenul Consiliului Local. Ulterior, fiecare beneficiar va putea obține autorizația de construire. Dacă nu sunt probleme, lucrările ar putea începe chiar din primăvara anului viitor.

Mai multe detalii despre proiecte puteți citi în precedentul material scris de Apix.ro pe această temă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top