Connect with us

Este resuscitat parcul industrial de la Lețcani?/Terenul va fi eliberat de stâlpi

Proiecte publice

Este resuscitat parcul industrial de la Lețcani?/Terenul va fi eliberat de stâlpi

Consiliul Județean (CJ) va elibera terenul de la parcul industrial de la Lețcani de stâlpii de electricitate. În acest sens, plenul va aloca, miercuri, o sumă de peste jumătate de milion de lei. Despre această problemă se știe de mai bine de un an, dar CJ abia acum intervine pentru a o soluționa.

Fondurile se ridică la circa 600.000 lei (fără TVA), noua alocare crescând valoarea totală a investiției prognozate pentru amenajarea parcului la peste 22 milioane lei.

Parcul industrial de la Lețcani a devenit o povară pentru CJ: în august 2018 a fost anunțată cu mare tam-tam la București o investiție de 10 milioane euro care urma să fie realizată de compania turcă Dogu Pres.

Investiția consta într-o fabrică ce urma să producă subcomponente ce se integrează în injectoare diesel și de benzină (Dogu Pres este unul dintre furnizorii Delphi). Însă, până în prezent, nu s-a făcut nimic – mai mult, în jurul parcului a izbucnit un conflict politic, șeful PSD al CJ, Maricel Popa, neînțelegându-se cu liberalul din fruntea parcului (Laurențiu Rădulescu) care fusese numit în funcție de fosta conducere a CJ (Cristian Adomniței – PNL). Astfel, proiectul a stagnat în ciuda poziționării excelente a terenului.

Parcul se află la intrarea în Lețcani, dinspre Iași

Parcul industrial de la Leţcani dispune de o suprafaţă totală de 18,6 ha. Spre diferență, primul parc industrial din județ, cel de la Miroslava, de lângă Delphi, se află în plină expansiune.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top