Connect with us

Este resuscitat parcul industrial de la Lețcani?/Terenul va fi eliberat de stâlpi

Proiecte publice

Este resuscitat parcul industrial de la Lețcani?/Terenul va fi eliberat de stâlpi

Consiliul Județean (CJ) va elibera terenul de la parcul industrial de la Lețcani de stâlpii de electricitate. În acest sens, plenul va aloca, miercuri, o sumă de peste jumătate de milion de lei. Despre această problemă se știe de mai bine de un an, dar CJ abia acum intervine pentru a o soluționa.

Fondurile se ridică la circa 600.000 lei (fără TVA), noua alocare crescând valoarea totală a investiției prognozate pentru amenajarea parcului la peste 22 milioane lei.

Parcul industrial de la Lețcani a devenit o povară pentru CJ: în august 2018 a fost anunțată cu mare tam-tam la București o investiție de 10 milioane euro care urma să fie realizată de compania turcă Dogu Pres.

Investiția consta într-o fabrică ce urma să producă subcomponente ce se integrează în injectoare diesel și de benzină (Dogu Pres este unul dintre furnizorii Delphi). Însă, până în prezent, nu s-a făcut nimic – mai mult, în jurul parcului a izbucnit un conflict politic, șeful PSD al CJ, Maricel Popa, neînțelegându-se cu liberalul din fruntea parcului (Laurențiu Rădulescu) care fusese numit în funcție de fosta conducere a CJ (Cristian Adomniței – PNL). Astfel, proiectul a stagnat în ciuda poziționării excelente a terenului.

Parcul se află la intrarea în Lețcani, dinspre Iași

Parcul industrial de la Leţcani dispune de o suprafaţă totală de 18,6 ha. Spre diferență, primul parc industrial din județ, cel de la Miroslava, de lângă Delphi, se află în plină expansiune.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top