Connect with us

Evenimentele culturale ale Iașului s-au mutat în grădina Palas 

Advertorial

Evenimentele culturale ale Iașului s-au mutat în grădina Palas 

În această perioadă cu restricții, scena s-a mutat exclusiv în aer liber pentru toate evenimentele culturale. Astfel, ansamblul multifuncțional Palas care este prezent deja în viața socială și implicat activ în programul cultural al Iașului, a devenit pol principal de desfășurare a evenimentelor. Parcul Palas oferă un spațiu generos, în aer liber, unde poate fi păstrată distanța fizică impusă și unde publicul este deja prezent, iar la Amfiteatrul Palas iubitorii de frumos au prilejul de a-și îmbogăți timpul liber cu experiențe culturale desăvârșite.


Teatru, cinema, concerte sunt doar o parte dintre activitățile care au fost scoase din sălile de spectacole și care s-au mutat pe scena din parcul și din Amfiteatrul Palas pentru ca oamenii să se bucure, în continuare, de aceste experiențe. Astfel, în ansamblul Palas, care dispune de un parc de cinci hectare și de un amfiteatru în aer liber, Filarmonica de Stat „Moldova” Iași își susține întreaga stagiune estivală și organizează concerte în fiecare sfârșit de săptămână, timp de trei zile, cu intrare liberă. „Avem o relație de colaborare de 8 ani cu cei de la Palas, iar până acum am susținut peste 70 de concerte aici, în spații ce păreau inițial neconvenționale. În condițiile în care Filarmonica «Moldova» nu beneficiază nici în prezent de o sală de concerte, spațiile și logistica necesare desfășurării evenimentelor puse la dispoziție de prietenii noștri au facilitat dezvoltarea vieții culturale ieșene și vizibilitatea ansamblurilor Filarmonicii pentru publicul larg. Filarmonica beneficiază gratuit de Amfiteatrul Palas, un spațiu ideal pentru concertele în aer liber, singurele permise de reglementările legislative în vigoare”, a declarat Prof. Univ. Dr. Bujor Prelipcean – Director General al Filarmonicii „Moldova” Iași. 


Palas mai găzduiește în amfiteatrul în aer liber, în perioada următoare, piese de teatru ale Ateneului Național din Iași sau ale altor instituții din oraș ori din țară. Nici concertele, cinema outdoor, spectacolele de stand-up comedy sau turneele unor artiști români nu lipsesc din experiențele de care ieșenii au parte chiar și în această perioadă, în ansamblul din mijlocul orașului. 

Ansamblul Palas a fost mereu prezent în comunitate, inclusiv ca pol cultural-artistic, iar acum, mai mult ca oricând, este un centru de atracție al orașului în care ieșenii își pot petrece timpul liber.

Articole din categoria Advertorial

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top