Connect with us

FOTO Care este traseul final al sectorului montan din autostrada A8

Proiecte publice

FOTO Care este traseul final al sectorului montan din autostrada A8

Autoritățile centrale au anunțat, recent, că traseul sectorului Tg Neamț – Tg Mureș, tronson din autostrada A8, a fost definitivat. Hotnews.ro a obținut de la Compania de autostrăzi (CNAIR) traseul în detaliu și l-a prezentat astăzi în mod public.

Față de traseul stabilit în urmă cu 12 ani sunt o serie de modificări. Amintim că, la solicitatea societății civile ieșene, Ministerul Transporturilor (MT) are în plan finanțarea lucrărilor de execuție a capetelor sectorului montan prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ceea ce ar însemna că aceste două porțiuni ar urma să fie gata cel târziu la sfârșitul anului 2026.

Studiul de fezabilitate aferent sectorului montan ar urma să fie gata la jumătatea acestui an, iar, în toamnă, este de așteptat ca autoritățile să emită și acordul de mediu, potrivit unor declarații recente făcute la Iași de către secretarul de stat în MT Adrian Covăsnianu.

Sectorul montan are o lungime de 211 km, iar prin PNRR ar putea fi finanțat circa 20% din proiect.

Descarcă harta detaliată AICI [document original]. Jurnaliștii Hotnews.ro au realizat și o hartă interactivă care poate accesată la ACEST LINK.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top