Connect with us

FOTO În apropierea pasarelei ACB-Gară va fi construit un centru comercial care va deservi blocurile din zonă

Investiții private

FOTO În apropierea pasarelei ACB-Gară va fi construit un centru comercial care va deservi blocurile din zonă

Un nou centru comercial va fi construit pe șos. Națională, în apropiere de pasarela ACB – Gară, potrivit unui proiect urbanistic aflat în consultare publică și care a fost inițiat de o firmă din Bacău.

Compania Padi Development SRL deține o suprafață de aproape 5.500 mp. Pe amplasament, aflat în proximitatea Twinkle Star, se află acum 7 construcții, fără valoare istorică, care vor fi demolate. Centrul comercial va fi deservit de 50 de locuri de parcare.

Amplasamentul viitorului centru comercial

Centrul comercial va ocupa 1.137 mp și va avea o suprafață utilă de 1.200 mp, în timp ce spațiile verzi sunt propuse pe circa 820 mp, iar circulațiile (pietonale și auto) pe o suprafață de peste 3.000 mp.

„Terenul studiat se apreciază a fi oportun pentru dezvoltarea unui spațiu comercial, având în vedere existența unor funcțiuni vecine ce se încadrează în zona de servicii și de asemenea învecinarea terenului studiat cu o serie de locuințe colective pe cealaltă parte a șos. Naționale”, se arată în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ). După finalizarea etapei de consultare publică, proiectul va ajunge în dezbaterea consilierilor locali.

Inițiatorul planului urbanistic, Padi Development, este o firmă din Bacău, înființată în anul 2017. Anul trecut, firma a avut un singur angajat, o cifră de afaceri de puțin peste 400.000 lei și un profit net similar. În schimb, în 2020, în plin an pandemic, firma a avut o cifră de afaceri de aproape 560.000 lei și un profit net de 2,4 milioane lei.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top