Connect with us

FOTO Lucrările de restaurare a clădirii Muzeului de Istorie Naturală, aproape finalizate

Repere istorice

FOTO Lucrările de restaurare a clădirii Muzeului de Istorie Naturală, aproape finalizate

Lucrările de restaurare a clădirii Muzeului de Istorie Naturală sunt pe punctul de a fi finalizate, în condițiile în care au debutat în luna iunie a anului 2019 şi sunt executate de asocierea Madbeton SRL – Research Consorzio Stabile Societa’ Consortile ARL.

Primăria Iași a semnat în februarie 2019 contractul european de finanțare, iar valoarea estimată a proiectului se ridică la 14 milioane lei, fără TVA.

Muzeul de Istorie Naturală din Iaşi a fost înfiinţat în 4 februarie 1834, fiind primul de acest fel din Principatele Române. Instituţia muzeală deţine peste 300.000 de exemplare din colecţiile de insecte, moluşte, amfibieni, reptile, păsări, minerale şi plante. Interiorul clădirii este compus din biblioteca Societăţii de Medici şi Naturalişti, sala de conferinţe a Societăţii de Medici şi Naturalişti, trei săli cu expoziţii de mamifere, două săli adăpostind colecţii ştiinţifice, o sală cu expoziţie de păsări, o sală cu expoziţie de nevertebrate inferioare, o sală cu expoziţie de nevertebrate şi insecte, o sală cu expoziţie mineralogie – paleontologie şi sala cu caracter istoric „Alexandru Ioan Cuza”.

În ziua de 5 ianuarie 1859, într-una din sălile de la etajul imobilului a fost ales domn al Moldovei colonelul Alexandru Ioan Cuza, ceea ce a însemnat declanşarea procesului unirii Principatelor Române, preambulul creării Statului Unitar Naţional Român.

Galerie foto (sursa: Primăria Iași)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Repere istorice

To Top