Connect with us

Ghișeu special pentru urbanism la Primăria Iași

Utile

Ghișeu special pentru urbanism la Primăria Iași

Primăria Iași a înființat, de astăzi, un ghișeu special pentru preluarea documentațiilor de urbanism la Registratura instituției. Toate documentele destinate Direcției Arhitectură și Urbanism – Serviciul Autorizare Construcții și Biroul Dezvoltare Urbană și Monumente vor putea fi depuse la acest ghișeu, conform PMI.

Zilnic, în intervalul orar 8.30 – 12.30, la ghișeul Registraturii Primăriei va fi prezent câte un inspector din cadrul Direcției Arhitectură și Urbanism pentru a verifica conformitatea documentelor înainte de depunerea lor, astfel încât documentațiile să fie complete în momentul depunerii, și va oferi suport tehnic dacă este necesar.

De la ora 12.30 până la sfârșitul programului actele vor fi preluate de un angajat al Centrului de Informații pentru Cetățeni. „Înființarea ghișeului de urbanism are rolul de a răspunde nevoii de scurtare a timpului corespondenței dintre petent și municipalitate”, se arată într-o informare a Primăriei.

Decizia municipalității vine la scurt timp după ce arhitectul Iulian Nicolau, consilier local USR+ și noul șef al Comisiei de urbanism a Consiliului Local, a avut o interpelare în plenul CL în care a relatat despre timpii foarte mari de așteptare în eliberarea unor documente de urbanism. În acest sens, inclusiv eliberarea unui certificat de urbanism de informare poate dura mai multe luni. Arhitecul a insistat în interpelarea sa asupra necesității digitalizării instituției astfel încât eliberarea documentelor să se facă mult mai rapid.

„Desigur, este un mic pas și nu are nicio legătură cu Digitalizarea ci, mai curând, cu birocrația dar, chiar și în aceste condiții, neșansa unui cetățean, investitor, arhitect, ori simplu petent, de a îmbătrâni în fața Direcției de Arhitectură și Urbanism așteptând un Certificat de Urbanism (7 luni!) sau o Autorizație de construire o veșnicie, scade vertiginos. Vom continua demersurile în privința implementării unei reale Digitalizări a administrației locale. Am speranțe că vom reuși, chiar dacă în acest moment, Primăria Iași a înțeles conceptul tot prin prisma birocratizării”, a comentat arhitectul deschiderea de către Primărie a ghișeului de urbanism.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top