Connect with us

Iluminat arhitectural la Palatul Roznovanu. Pe când la Teatrul Național sau Mitropolie?

Proiecte publice

Iluminat arhitectural la Palatul Roznovanu. Pe când la Teatrul Național sau Mitropolie?

Primăria va cheltui peste jumătate de milion de lei, inclusiv TVA, pentru sistemul de iluminat arhitectural al sediului instituției, Palatul Roznovanu. La monumentul istoric au fost efectuate în acest an lucrări de reparații atât la fațade, cât și la acoperiș. În plus, curtea interioară a fost asfaltată pentru crearea de locuri de parcare, iar în fața monumentului s-au realizat lucrări de reamenajare a spațiilor verzi, au fost pavate aleile de acces și a fost amplasată statuia Regelui Ferdinand.

Palatul Roznovanu a devenit o atracție atât pentru ieșeni, cât și pentru turiști. Numeroase persoane se opresc în fața clădirii pentru a fotografia statuia, monumentul istoric și amenajările realizate.

Acum, Primăria realizează și sistemul de iluminat arhitectural care să pună în valoare monumentul și pe timp de noapte. Municipalitatea a finanțat în trecut și sistemul de iluminat de la Palatul Culturii, o investiție care a reușit să pună în valoare monumentul.

În schimb, mai multe clădiri emblematice din centrul Iașului nu au încă un sistem de iluminat arhitectural, Mitropolia și Teatrul Național fiind doar dintre acestea. Cu siguranță un sistem de iluminat ar pune în valoare mult mai bine pe timp de noapte cele două clădiri, mai ales că lucrările de restaurare au fost finalizate în ambele cazuri.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top