Connect with us

Încep lucrările de refacere a sediului unei instituții regionale cu sediul la Iași: o firmă din Galați a luat contractul

Local

Încep lucrările de refacere a sediului unei instituții regionale cu sediul la Iași: o firmă din Galați a luat contractul

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a obținut autorizația necesară pentru mai multe intervenții la sediul din str. Theodor Văscăuțeanu: în principal, lucrările vizează reabilitarea termică a sediului și reparații la acoperișul imobilului.

În acest sens, instituția a semnat un contract cu o firmă din Galați (Ozicon SRL) care va încasa 2,2 milioane lei pentru lucrare (vezi anunțul de atribuire a licitației). Contractul de lucrări a fost semnat încă din luna octombrie 2022.

Lucrările vizează reabilitarea termică a șase corpuri: trei unde sunt birouri administrative, garaj, magazie și o cabină de poartă. Construcțiile au fost amenajate între anii 1965 și 1988. În prezent, la toate imobilele enumerate sunt infiltrații prin acoperiș și, în general, unele elemente ale clădirii sunt în stare de degradare.

„De la punerea în funcțiune a acestor imobile nu au fost realizate intervenții majore în ceea ce privește reabilitarea fațadelor sau a acoperișilor. De asemenea, la aceste clădiri nu au fost executate lucrări de creștere a performanțelor energetice, cu excepția înlocuirii elementelor de tâmplărie de lemn cu tâmplărie PVC sau aluminiu cu geam termopan”, se arată în documentația care a stat la baza atribuirii contractului de lucrări.

Principalele trei obiective ale lucrării:

  • creșterea eficienței energetice și implicit reducerea cheltuielilor de exploatare
  • eliminarea infiltrațiilor prin acoperișurile clădirilor propuse pentru intervenții
  • stoparea degradărilor structurale

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top