Connect with us

Încep lucrările la Bojdeuca lui Ion Creangă: a fost semnat contractul

Repere istorice

Încep lucrările la Bojdeuca lui Ion Creangă: a fost semnat contractul

Consiliul Județean (CJ) a semnat contractul pentru refacerea primei case memoriale din țară: Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău. Așa cum APIX.ro a anunțat în premieră zilele trecute, licitația a fost atribuită constructorului ieșean Iasicon.

Compania va încasa 2,7 milioane lei (fără TVA), bani ce vor fi cheltuiți nu doar pentru bojdeucă, ci pentru întreg ansamblul, inclusiv cădirea expoziției documentare, construită acum circa 30 de ani, care are o suprafață construită de 117 mp. În ceea ce privește bojdeuca, imobilul are o suprafață construită de 37 mp, alături de 5,4 mp un cerdac deschis și 12,6 mp un cerdac închis.

Lucrările mai presupun refacerea amfiteatrului și accesului pietonal, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat.

Bojdeuca este cel mai vizitat muzeu din Iași. În 2019, înainte de pandemie, au fost peste 50.000 de vizitatori”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Iasicon a avut alte două contracte recente cu CJ Iași, respectiv restaurarea a două monumente: Casa Dosoftei și Casa Muzeelor.

„Elementele de restaurare la ansamblu sunt foarte bine definite în proiect și sperăm ca în perioada execuției lucrărilor, împreună cu proiectanții, să găsim cele mai bune soluții pentru ca acest obiectiv să fie predat la timp”, a spus, la rândul lui, Gheorghe Băian, director tehnic al SC Iasicon SA.

Durata contractului este de 18 luni de la data de începere a lucrărilor.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Repere istorice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top