Connect with us

Încep să fie date jos schelele de la Policlinica de pe Lăpușneanu: lucrările au intrat în faza finală

Proiecte publice

Încep să fie date jos schelele de la Policlinica de pe Lăpușneanu: lucrările au intrat în faza finală

Lucrările la clădirea Policlinicii de Stomatologie Infantilă, de pe str. Lăpușneanu, au intrat pe ultima sută de metri: unele schele au fost deja date jos în zonele unde finisajele exterioare au fost finalizate.

UMF, administratorul clădirii, a semnat, în decembrie 2020, un contract cu Conest pentru refacerea imobilului, valoarea lucrărilor fiind de peste 22 milioane lei, cu termen de execuție în 3 ani.

Clădirea are un regim de înălțime cu subsol, parter, 4 etaje (ultimul, parțial) și mansardă. Suprafața construită este de aproape 500 mp, iar cea desfășurată de 2.500 mp.

Imobilul a fost dat în folosință în 1978, cu destinația de spații de învățământ și spații pentru activitatea medicală specifică. Clădirea nu este monument istoric, dar amplasarea în zona centrului istoric a determinat unele restricții privind intervențiile de construcție. De exemplu, corpul Clinicii este alipit pe latura nord-estică de un monument istoric. UMF deține clădirea în baza unui contract de administrare semnat în iunie 2013.

Clădirea se află lângă ruinele fostului cinematograf Tineretului

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top