Connect with us

Peste 60 ha de la Fortus vor intra în proprietatea Consiliului Județean Iași

Proiecte publice

Peste 60 ha de la Fortus vor intra în proprietatea Consiliului Județean Iași

Consiliul Județean (CJ) Iași va prelua, în această lună, peste 60 hectare pe care se află construcții care au făcut parte din fostul combinat de utilaj greu: pe 19 iunie înțelegerea va fi parafată la notar și, ulterior, Guvernul va emite hotărârea prin care proprietatea va ajunge în domeniul public al județului.

Demersul pentru obținerea activelor a fost demarat în februarie 2022, odată cu adoptarea unei decizii a plenului CJ prin care s-a manifestat intenția de preluare. În speță, este vorba despre 456.098 mp de teren intravilan și 157.311 mp de teren extravilan.

Pe aceste suprafețe de teren se află construcții precum: forjă grea, mecanico-sudură, oțelărie electrică, tratamente tehnice secundare, turnătorie de oțel, utilaj tehnologic complex greu, modelărie, haldă zgură Ciurea, S.R.A. și gospodărie de apă.

Potrtivit conducerii CJ, platforma Fortus are facilități necesare precum hale industriale, acces transport feroviar și acces la șoseaua de centură, facilități cu potențial ca zona să fie inclusă într-un plan de dezvoltare pe termen mediu și lung astfel încât să ducă la creșterea competitivității întregii regiuni.

În zona Fortus, și Primăria Iași deține circa 30 hectare de teren, cu construcțiile aferente: în imaginea de mai jos, cu roșu sunt evidențiate suprafețele de teren intrate anii trecuți în proprietatea Primăriei Iași. Terenurile care ar urma să fie preluate de CJ sunt zona de sud, spre Ciurea.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top