Connect with us

Judecătorii au schimbat câștigătorul unui contract de 100 mil. de lei la Iași

Proiecte publice

Judecătorii au schimbat câștigătorul unui contract de 100 mil. de lei la Iași

O decizie a instanței a determinat Consiliul Județean (CJ) să atribuie contractul unei alte firme decât cea stabilită inițial: este vorba despre modernizarea ultimului tronson din drumul Iași – Suceava, o investiție de aproape 100 milioane lei, finanțată prin intermediul fondurilor europene.

APIX.ro a anunțat în premieră, la sfârșitul lunii octombrie, faptul că CJ trebuie să reevalueze oferta declarată câștigătoare la licitație (asocierea Eky Route – Dimex Company 2000), în urma unei acțiuni în instanță depusă de un alt participant la procedură: Alpenside. La scurt timp după comunicarea deciziei instanței, CJ a decis atribuirea contractului către firma clasată pe locul doi la licitație, societatea fiind cea care a și contestat rezultat inițial.

Scurt istoric: Licitația a fost (re)lansată în decembrie 2020. În iulie 2021, CJ a emis un raport al procedurii prin care câștigător al licitației a fost stabilit o asociere de firme formată din Eky Route și Dimex Company 2000. Raportul a fost contestat de Alpenside. Însă, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins sesizarea acestei societăți și, teoretic, CJ avea undă verde pentru semnarea contractului cu asocierea. În schimb, contestatarul a mers mai departe și a atacat decizia în instanță. În final, în urma deciziei instanței, CJ a decis atribuirea contractului către Alpenside.

Contractul prevede modernizarea DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B – Scobinți – Lespezi (circa 40 km), tronson aferent drumului Iași – Suceava. Celelalte două sectoare, care sunt acum în lucru, au următorul traseu:

  • DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (circa 30 km, valoare estimată 66,2 milioane lei)
  • DJ 281 D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și modernizare DJ 281 D Coarnele Caprei – Belcești (circa 22 km, valoare estimată de 46 milioane lei)

Pentru aceste două sectoare, Consiliul Județean a semnat contractul cu asocierea de firme formată din Alpenside și General Trust Argeș SRL, asociere ce are un subcontractant (Elektra Invest) și un terț susținător (Domarcons SRL).

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top