Connect with us

Kaufland va construi un nou centru comercial la Iași

Investiții private

Kaufland va construi un nou centru comercial la Iași

Lanțul german de hipermarketuri Kaufland are în plan construirea unui nou centru comercial la Iași. Potrivit unui certificat de urbanism emis de Primăria Iași, amplasamentul se află în zona Aurel Vlaicu nr. 54A și str. Ignat nr. 4, respectiv în apropiere de Doi Băieți.

În România, profitul net al Kaufland se apropie de pragul amețitor de un miliard de lei.

Din estimările APIX.ro, Kaufland dispune de un teren cu o suprafață de aproape 30.000 mp. Despre construirea hipermarketului în zona Doi Băieți s-a mai vorbit în trecut, dar proiectul nu a demarat efectiv. Acum, proiectul pare resuscitat, conform unui act urbanistic emis de Primăria Iași.

Amplasamentul noului centru comercial

„PUZ – construire centru comercial, împrejmuire, amplasare mijloace publicitare, amenajare parcare, amenajare acces auto și pietonal pe teren proprietate”, este obiectul unui certificat de urbanism emis recent de municipalitatea ieșeană.

Pe lângă Kaufland, beneficiarul actului urbanistic este SC Construct Invest TMC SRL, societate care are sediul social la adresa amplasamentului unde va fi construit hipermaketul.

Kaufland este parte a grupului Schwarz și deține și retailerul de discount Lidl. În România, lanțul este prezent din anul 2005. În 2018, Kaufland a avut o cifră de afaceri de aproape 11 miliarde lei și un profit de aproape 800 milioane lei cu un număr mediu de 12.400 de angajați. La Iași, Kaufland are hipermarketuri în principalele cartiere.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top