Connect with us

La Iași se vor produce panouri solare: nemții investesc într-o hală de producție la ieșirea spre Tomești

Investiții private

La Iași se vor produce panouri solare: nemții investesc într-o hală de producție la ieșirea spre Tomești

O companie germană va deschide anul viitor o fabrică la Iaşi în care se vor produce inclusiv panouri solare. Termenul de dare în folosință este octombrie 2022, în prezent fiind așteptată emiterea autorizației de construire de către Primăria Iași.

Investiția este realizată de grupul german Grenzebach: în 2019, compania a încheiat un acord cu BMT Aerospace pentru achiziţia diviziei de sticlă a belgienilor, intitulată CNUD-EFCO GFT – companie din Belgia cu subsidiare în România, Germania şi China. În România, sediul social al companiei este pe şos. Iaşi – Tomeşti 33A, iar, în prezent, este deţinută în proporţie de 100% de grupul german. BMT avea deja o hală de producție, iar nemții vor să o extindă.

  • În fabrica de la Iași ar urma să lucreze peste 400 de angajați

Datele financiare ale CNUD-EFCO GFT pe anul 2020 arată o cifră de afaceri de peste 51 milioane lei cu un profit de jumătate de milion de lei şi un număr mediu de 134 de angajaţi. În 2019, anul de înființare a companiei (februarie), compania a avut o cifră de afaceri de 19 mil. lei.

Grenzebach este o afacere de familie, fondată în Bavaria de către un om de afaceri german (Rudolf Grenzebach) în anul 1960. Potrivit site-ului companiei, grupul are peste 1.500 de angajaţi în Germania, SUA şi China.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top