Connect with us

Lărgirea drumului Iași – Lunca Cetățuii: lucrările se vor desfășura pe 3,3 km

Local

Lărgirea drumului Iași – Lunca Cetățuii: lucrările se vor desfășura pe 3,3 km

Direcția județeană de drumuri a lansat o licitație pentru proiectarea lucrărilor la mai multe tronsoane din județ, iar unul dintre acestea face legătura între zona CUG și centura Iașului, parte din DJ 248. Proiectarea lucrărilor are o durată de 3 luni și, ulterior, va putea fi lansată licitația de execuție.

Potrivit documentației de licitație, proiectarea va fi făcută pe un tronson cu o lungime de 3,3 km, care pornește de la limita municipiului Iași și până la intersecția cu centura Iașului.

„DJ 248 are originea în sensul giratoriu din Podu Roș, trece prin localitățile Lunca Cetățuii, Dumbrava, Grajduri până la limita cu județul Vaslui, având o lungime de 31 km. Tronsonul de drum studiat, cuprins între km 4,3 și 7,6 se află în intravilanul localităților Iași, Horpaz, Lunca Cetățuii și Dumbrava. Lungimea tronsonului studiat este de 3,3 km. Îmbrăcămintea drumului este la nivel de asfalt, prezentând faianțări îngreunând traficul rutier. Sunt prevăzute șanțuri din beton și rigole. Degradarea sistemului rutier este influențată de traficul intens de mic și mare tonaj, datorat în special extinderii zonei metropolitane cât și controlului vamal aflat în imediata apropiere a zonei studiate”, explică specialiștii Direcției de drumuri necesitatea investiției.

Drumul are circa 3,3 km

Lățimile actuale între limitele de proprietate sunt între 10 și 21 metri, iar carosabilul are 2 benzi pentru circulația rutieră, planul autorităților județene fiind să lărgească cu câte o bandă pe sens. Ideea lărgirii DJ 248 este vehiculată din luna mai 2021, dar proiectarea lucrărilor este primul pas concret în direcția implementării unui astfel de proiect.

Intrarea în Iași prin CUG este una dintre problematice zone din oraș întrucât au fost dezvoltate foarte multe ansambluri rezidențiale în municipiu și în comunele limitrofe ceea ce a dus, în prezent, la blocaje în trafic.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top