Connect with us

PMI anunță că banda dedicată din Nicolina va fi prelungită până în capăt CUG

Local

PMI anunță că banda dedicată din Nicolina va fi prelungită până în capăt CUG

Banda dedicată transportului public din Nicolina va fi prelungită până în capăt CUG, zona rondului pentru tramvaie. Culoarul unic nou înființat va fi destinat mijloacelor de transport în comun (autobuze și tramvaie).

„Poliția Rutieră a avizat propunerea Comisiei de Circulație a Municipiului Iași privind prelungirea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun până la rondul de tramvai de la capătul zonei CUG. Concret, măsura va fi aplicată pe șoseaua Nicolina, pe segmentul cuprins între intersecția bulevardul Poitiers – șoseaua Nicolina – aleea Tudor Neculai și capăt CUG (rond tramvai)”, a anunțat Primăria Iași.

Banda unică pe șoseaua Nicolina a fost creată etapizat, mai întâi din Podu Roș până la intersecția cu strada Sălciilor (de la sfârșitul lunii iulie), apoi până la Selgros (de la începutul lunii octombrie), iar efectul a fost cel urmărit: reducerea considerabilă a timpului consumat de călători în tramvaie și autobuze, în special la orele de vârf.

„La intrarea pe culoarul unic va fi aplicată semnalizarea rutieră verticală corespunzătoare, mai exact indicatoarele bandă rezervată circulației autovehiculelor de transport public de persoane și drum obligatoriu pentru categoria de vehicule. totodată, vor fi înlocuite indicatorul ocolire cu ocolire la peroanele de îmbarcare a călătorilor și baliză bidirecţională cu baliză direcţională care indică ocolirea obstacolului prin dreapta”, se mai precizează în comunicatul Primăriei.

Pe prima bandă de circulație a ambelor sensuri de pe întreg tronsonul de drum menționat vor fi montate indicatoare rutiere OPRIREA INTERZISĂ. Totodată, aceasta va fi eliberată de autovehiculele staționate.

La intrarea pe culoarul unic va fi aplicat marcaj rutier corespunzător, adică inscripțiile BUS (pentru autobuze) și TRAM (pentru tramvaie). Marcajul rutier transversal de interzicere adaptat cerințelor va fi aplicat atât la intrarea pe culoar, cât și pe traseul tronsonului în baterii succesive.

Traseul unic va fi separat fizic de a doua bandă de circulație a ambelor sensuri de mers prin montarea unor elemente auxiliare de semnalizare rutieră, anume popici. Lângă elementele de separare a culoarului unic, spre a doua bandă de circulație a ambelor sensuri de mers, se va aplica marcaj rutier de tip E (LINIE CONTINUĂ SIMPLĂ).

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top