Connect with us

Licitația pentru amenajarea parcului industrial Lețcani a fost anulată

Proiecte publice

Licitația pentru amenajarea parcului industrial Lețcani a fost anulată

Consiliul Județean (CJ) Iași a anulat licitația pentru amenajarea parcului industrial Lețcani, conform unui anunț publicat în sistemul național de achiziții publice (SICAP).

Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Anulare în conformitate cu prevederile art. 212, alin. 1, lit c) și alin 2 din Legea 98/2016. Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Iași nr. 226/17.05.2021”, se arată în anunțul SICAP, fără alte detalii suplimentare.

Primul aliniat (1, lit c) invocat face referire la faptul că autoritatea contractantă poate anula procedura „dacă încălcări ale prevederilor legale afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibilă încheierea contractului”.

  • În sensul dispozițiilor alin. (1) lit. c), prin încălcări ale prevederilor legale se înțelege situația în care, pe parcursul procedurii de atribuire, se constată erori sau omisiuni, iar autoritatea contractantă se află în imposibilitatea de a adopta măsuri corective fără ca aceasta să conducă la încălcarea principiilor prevăzute la art. 2 alin. (2) – este textul alin 2 al art. 212 din actul normativ

Potrivit legii 98/2016, principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achiziție publică sunt: nediscriminarea, tratamentul egal, recunoașterea reciprocă, transparența, proporționalitatea și asumarea răspunderii.

Cel mai probabil, CJ Iași va relua procedura după ce va face modificările necesare la documentația de atribuire a contractului.

Licitația a fost lansată pe 12 mai, fiind anulată în mai puțin de cinci zile. Contractul avea o valoare de peste 15 milioane lei (fără TVA). Lucrările de intervenție vizează construcția unei clădiri cu rol administrativ (cu o suprafață desfășurată de circa 600 mp), realizarea drumurilor de incintă și a împrejmuirii, amenajarea terenului, racordarea la rețelele de utilități existente în zonă și eliberarea amplasamentului (mutarea unei rețele electrice aeriene).

Parcul industrial de la Lețcani ar urma să fie amenajat pe o suprafață de 18,6 hectare, pe un teren aflat peste stradă de parcul logistic (privat) Solo.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top