Connect with us

Licitație la Aeroport: investiție de 10 milioane euro

Noi locuri de parcare pentru aeronave

Proiecte publice

Licitație la Aeroport: investiție de 10 milioane euro

Aeroportul Internațional Iași a lansat prima licitație de lucrări modernizarea care a avut loc în perioada 2012 – 2015. Contractul are o valoare de peste 47 milioane lei și cuprinde inclusiv atât lucrări de proiectare, cât și de execuție pentru ca, în principal, să crească numărul de locuri de parcare pentru aeronave.

Ce lucrări se vor face?

  • Extindere platformă debarcare-îmbarcare. Platforma existentă se va extinde în partea de sud, pe o distanță de 270 m. Extinderea va avea lățimi de 78,5 m și de 97 m (pe zona viitorului hangar de mentenanță, cel al Aerostar). Platforma extinsă va asigura 13 locuri de parcare pentru aeronave (acum sunt 9 – 10 locuri).
  • O nouă cale de rulare pentru acces la pista de decolare-aterizare. Calea proiectată va asigura legătura dintre platforma de debarcare-îmbarcare extinsă și pista de aterizare.
  • Lucrări de marcaje. Suprafețele de mișcare nou proiectate vor fi prevăzute cu marcaje realizate în conformitate cu standardele din domeniu.
  • Lucrări de balizaj și iluminat platformă. Noile suprafețe proiectate vor fi prevăzute cu balizaj de categoria a II-a
  • Lucrări de canalizare. Aceste lucrări sunt necesare pentru preluarea apelor pluviale de pe zona de extindere a platformei și noua cale de rulare, fiind proiectat un nou sistem de canalizare în acest sens.

„Pentru creșterea capacității de procesare a aeroportului, aflată deja aproape de limită, precum și pentru absorbirea eficientă a presiunilor venite de pe piața de profil, referitoare la necesitatea de a suplimenta în cel mai scurt timp capacităților operaționale, se impune inițierea imediată a demersurilor tehnico-financiare necesare pentru o extindere a suprafețelor de mișcare ale Aeroportului, respectiv: mărirea capacității operaționale prin realizarea unei căi de rulare suplimentare care să permită fluxuri bi-direcționale de aeronave și mărirea capacității de procesare pentru platforma de staționare a aeronavelor, printr-o extindere care să permită realizarea a 4-6 locuri de parcare suplimentare”, au justificat oficialii aerogării ieșene.

Companiile interesate trebuie să depună oferte până pe 29 august.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top