Connect with us

Lista proiectelor pentru care primăriile din județ vor 3,7 miliarde de lei

lucrari apavital apa si canalizare

Local

Lista proiectelor pentru care primăriile din județ vor 3,7 miliarde de lei

Toate unitățile administrativ-teritoriale din județ au depus proiecte în cadrul Programului Național de Investiții (PNI). În total, sunt 227 de proiecte cu o valoare de 3,7 miliarde lei, potrivit unui document guvernamental consultat de APIX.ro.

Un top 10 al celor mai mari solicitări de fonduri arată astfel:

Descarcă lista completă a proiectelor înaintate de autoritățile locale din județul Iași

Proiectele au fost depuse pentru accesarea de fonduri în două mari domenii: alimentare cu apă și refacerea infrastructurii. Astlfel, 180 de proiecte fac referire la reparații drumuri și poduri, iar 47 de proiecte vizează sisteme de alimentare cu apă și canalizare.

Așa cum APIX.ro a relatat anterior, fiecare județ va putea beneficia de o sumă de minimum 140 milioane lei, în condițiile în care există fonduri prealocate pe fiecare localitate: cel puțin 4 milioane lei pe comună și cel puțin 7 milioane lei pentru fiecare oraș.

Ministerul Dezvoltării a anunțat zilele trecute că aproape toate unitățile administrativ-teritoriale din țară au depus proiecte pentru a fi finanțate prin intermediul Programului Național de Investiții (PNI). Dintre cele 3.228 de UAT-uri ale României, incluzând județele și sectoarele capitalei, 81 de UAT-uri nu au cerut finanțare. Toate consiliile județene și toate sectoarele municipiului București au cerut finanțare.Suma totală a cererilor de finanțare este de 137,59 de miliarde de lei, cerute de 3.147 de UAT-uri pentru 7.545 de proiecte. Bugetul programului este de 50 de miliarde de lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

To Top