Connect with us

Macheta orașului va costa 20.000 euro

Utile

Macheta orașului va costa 20.000 euro

Primăria a inclus în bugetul local pe anul în curs proiectul realizării unei machete a orașului la scara 1:2000. O astfel de idee a fost propusă anul trecut la o dezbatere de către arhitectul ieșean Gheorghe Hereș. Primarul Mihai Chirica a făcut ieri o prezentare a bugetului și a susținut că inclusiv realizării machetei a fost inclusă pentru finanțare.

„Macheta va costa destul de mult, de exemplu pentru macheta Sălii Polivalente trei furnizori ne-au cerut o sumă de aproximativ 3.000 euro, între 2.700 și 3.200 euro. Noi am propus aproximativ 20.000 euro să facem macheta orașului la scara 1 la 2000, va avea aproximativ 4 metri pe axa lungă, făcută astfel încât să putem poziționa toate obiectivele importante să poată fi studiate la Comisia de urbanism. Ți-ai găsit elementul pe care îl propui la construit, l-ai pus între cele existente, exact în punctul ales cu GPS-ul acolo și, în acest fel, faci o vizualizare foarte ușor de înțeles pentru toți cei care vor dori să se dezvolte în Iași”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În luna decembrie 2019, edilul vorbea despre o machetă la scara 1:5000, după ce arhitectul Gheorghe Hereș a invocat, într-o dezbatere, macheta orașului Shanghai.

„Domnule Hereș, aveți promisiunea mea că pentru bugetul anului viitor facem macheta orașului în 1 la 5.000”, spunea primarul.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

To Top