Connect with us

La Iași parcarea va fi plătită prin SMS/Investiție inițială: un milion lei

Senzori montați pe o stradă din străinătate

Utile

La Iași parcarea va fi plătită prin SMS/Investiție inițială: un milion lei

Primăria pregătește implementarea unui sistem de management al parcărilor prin intermediul căruia șoferii vor putea achita parcarea prin SMS. În acest sens vor fi achiziționați senzori ce vor fi amplasați, în primă instanță, în zona centrală a Iașului. Pentru anul în curs, municipalitatea a alocat un buget de un milion de lei.

Recent, primarul Mihai Chirica declara că nu vor mai fi achiziționate parcometre, cele 20 care sunt deja amplasate fiind suficiente. În schimb, planul municipalității este să monteze, în primă fază, 1.000 de senzori.

În ultimii doi ani, Primăria a început să aibă o mai bună administrare a sistemului de parcări, care începe deja să dea rezultate. Din informațiile APIX.ro, în cazul primelor 10 parcometre montate investiția a fost deja amortizată, de exemplu.

Totodată, municipalitatea încasează lunar venituri din închirierea de locuri în parcări de reședință, aproape săptămânal fiind organizate licitații.

În schimb, între orașele mari din țară, Iașul stă prost la parcări publice cu plată, având aproape 1.000 de locuri în astfel de parcări în zona centrală. Spre diferență, cea mai mare parcare din Iași (și din țară) este la Palas fiind realizată din bani privați (2.500 locuri în subteran).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top