Connect with us

Mai multe comune din județ vor beneficia de internet de mare viteză

Investiții private

Mai multe comune din județ vor beneficia de internet de mare viteză

Operatorul RCS & RDS este în plină campanie de pregătire a unor lucrări pentru amplasarea de infrastructură de cablu cu fibră optică în mai multe localități din județul Iași.

Deocamdată, compania a obținut de la Consiliul Județean (CJ) mai multe certificate de urbanism. În paralel, operatorul are documentații în așteptare și la Comisia pentru monumente istorice, având în vedere că unele lucrări urmează să se desfășoare pe raza unor zone protejate.

RCS & RDS a obținut primele avize urbanistice pentru comune precum Ciohorăni (sat reședință), Costești (sat reședință și Giurgești), Strunga (sta reședință, Brătulești, Crivești, Cucova, Fărcășeni, Fedeleșeni, Gura-Văii și Hăbășești), Ungheni (sat reședință, Bosia, Coada-Stâncii și Mânzătești) și Al. I. Cuza (sat reședință, Kogălniceni, Șcheia și Volintirești).

Alte proiecte ale operatorului vizează construirea de stații de bază pentru servicii de comunicații electronice în zone precum Roșcani și Dagâța.

Începând cu 2018, RCS & RDS a accelerat puternic investițiile în expansiunea rețelei proprii de fibră optică în mediul rural.

Toate avizele au fost obținute în ultima lună de la CJ. Administrația județeană asigură servicii de urbanism în cazul unor comune de județ în baza unor parteneriate în acest sens și în cazul în care autoritatea locală nu are departamente specializate.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top