Connect with us

Ministru: Săptămâna viitoare semnăm contractul pentru SRU Iași

Proiecte publice

Ministru: Săptămâna viitoare semnăm contractul pentru SRU Iași

Ministerul Sănătății (MS) va semna, săptămâna viitoare, contractul pentru accesarea fondurilor europene disponibile în cazul Spitalului Regional de Urgențe (SRU) Iași. Proiectul unității spitalicești continuă să fie cel mai avansat din țară, alte două spitale fiind prevăzute la Craiova și Cluj.

„Săptămâna viitoare va fi semnat contractul de finanțare europeană pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, o veste foarte bună, iar Comisia Europeană va primi acest contract până la sfârșitul lunii decembrie, iar la sfârșitul lunii ianuarie se va termina perioada de primire a proiectelor pentru SRU Iași, și, tot în ianuarie, va fi demarat un plan de revigorare a infrastructurilor sanitare din Iași”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Într-o primă etapă, proiectul va beneficia de o finanțare de 50 milioane euro de la UE și, în mod normal, o sumă identică ar trebui alocată de la Guvern (cofinanțare). Teoretic, Iașul nu mai are cum să piardă finanțarea.

La începutul lunii decembrie, MS a lansat licitația de proiectare a lucrărilor, valoarea estimată a contractului fiind de aproape 15 milioane euro.

„SRU Iași este un complex de construcții pe 7 niveluri, inclusiv subsolul, parterul și cinci etaje superioare. Va avea o parcare subterană independentă, cu două etaje, care adaugă un subsol suplimentar la întreaga construcție. Suprafața totală construită a spitalului va fi de aproximativ 148.885 mp, iar amprenta clădirii este de 27.340 mp. Suprafața totală utilă a clădirii este de 70.108 mp (nu sunt incluse spații tehnice, zone de circulație majoră și suprafața pentru extinderea ulterioară în subsol)”, se arată în documentația de atribuire.

Capacitatea totală a SRU va fi de 850 de paturi pentru internare continuă și 113 paturi pentru servicii de îngrijire ambulatorie. SRU Iași va beneficia de o parcare cu 1.500 locuri, mai bine de jumătate fiind în subteran.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top