Connect with us

Spitalul Regional Iași: a fost lansată licitația de proiectare a lucrărilor

Proiecte publice

Spitalul Regional Iași: a fost lansată licitația de proiectare a lucrărilor

Ministerul Sănătății a lansat, în această dimineață, licitația pentru proiectarea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență (SRU) Iași. Valoarea estimată a contractului ajunge la 63,8 milioane lei, fără TVA. Este prima licitație lansată de MS în cazul celor trei spitale regionale propuse (Iași, Craiova și Cluj). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 31 ianuarie.

Citește și Tot ce trebuie să știi despre accesul auto la SRU

„SRU Iași este un complex de construcții pe 7 niveluri, inclusiv subsolul, parterul și cinci etaje superioare. Va avea o parcare subterană independentă, cu două etaje, care adaugă un subsol suplimentar la întreaga construcție. Suprafața totală construită a spitalului va fi de aproximativ 148.885 mp, iar amprenta clădirii este de 27.340 mp. Suprafața totală utilă a clădirii este de 70.108 mp (nu sunt incluse spații tehnice, zone de circulație majoră și suprafața pentru extinderea ulterioară în subsol)”, se arată în documentația de atribuire.

Citește și Cheltuielile operaționale ale SRU Iași vor fi de 73 milioane euro/an

Capacitatea totală a SRU va fi de 850 de paturi pentru internare continuă și 113 paturi pentru servicii de îngrijire ambulatorie. SRU Iași va beneficia de o parcare cu 1.500 locuri, mai bine de jumătate fiind în subteran.

Perioada pentru realizarea serviciilor de proiectare ajunge la 12 luni, timp în care trebuie puse la punct toate detaliile de execuție, conform informațiilor publicate în sistemul național al achizițiilor publice (SICAP). Ulterior, proiectantul va asigura asistența tehnică pe întreaga perioada de implementare a investiției (11 ani).

Citește și Finanțarea europeană pentru SRU a fost securizată

Conform studiului de fezabilitate, costurile necesare pentru construirea și operaționalizarea SRU Iași ajung la circa 500 milioane euro, dar această sumă poate suferi modificări în urma întocmirii proiectului tehnic.

Pentru construcția spitalului au fost estimate 321 milioane euro (287 milioane euro – lucrări, iar restul reprezintă cheltuieli neprevăzute). Ceilalți bani sunt pentru pregătirea proiectului din punct de vedere tehnic şi al detaliilor arhitecturale/de execuţie (40,9 milioane euro), racordarea la reţele de utilităţi şi construirea infrastructurii rutiere (30 milioane euro, o treime din sumă fiind doar pentru supralărgirea DN24 pe o porţiune de 6 km), costuri de implementare (circa 18 milioane euro – supervizare lucrări, plan de tranziţie etc.) şi TVA (70 milioane euro). În total, 480 milioane euro, cea mai mare investiție publică la Iași de după Revoluție. La această sumă se adaugă alte 52 milioane euro, banii necesari pentru reconversia și refuncționalizarea clădirilor de la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Citește și PLANȘE/SCHIȚE Construirea SRU va costa 321 mil. euro

În actualul exercițiu bugetar european, SRU Iași are disponibilă o finanțare de 50 milioane euro prin intermediul Programului Operațional Regional (POR), sumă la care, teoretic, ar trebui să se adauge alte 50 milioane euro, reprezentând cofinanțarea Guvernului.

Însă, fondurile pentru lucrările propriu-zise ar urma să fie asigurate în perioada 2021 – 2027, respectiv în următoarea programare bugetară a UE.

Punctele de acces spre SRU dinspre C.A.Rosetti
Rețeaua de străzi de acces la SRU
Planșa urbanistică
Planșă de detaliu
Amplasamentul din Moara de Vânt

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top