Connect with us

Ministrul Bode spune că, în 2021, vor fi lansate licitații de execuție atât la A7, cât și la A8

Proiecte publice

Ministrul Bode spune că, în 2021, vor fi lansate licitații de execuție atât la A7, cât și la A8

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a făcut, astăzi, mai multe precizări legate de autostrăzile de interes pentru Moldova, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro.

Declarațiile ministrului:

Despre autostrada A8: Sunt probleme pe care noi le discutăm și le depășim. Autoritățile locale sustineau că sunt îngrijorate și cereau devierea traseului. Noi credem că până la jumătatea anului viitor se va finaliza documentația și scoaterea la licitație fie a tot tronsonului, fie la capete. Vom decide ce sectoare vom scoate la licitație.

Despre autostrada A7: Toate sectoarele dintre Ploiești și Pașcani vor fi scoase la licitație pentru execuție cel mai târziu anul viitor. E posibil să scoatem anul acesta la licitație Ploiești – Buzău. De la Ploiești până la Siret, propunerea către Ministerul Fondurilor Europene e să cuprindă la finanțare tot tronsonul. Ideal ar fi ca de la Pașcani la Ploiești este autostradă, mi-aș dori ca și până la Siret.

Bode a clarificat și traseul rutier de legătură între porturile Gdansk și Constanța. În mediul online a fost vehiculat un traseu prin zona de nord-est a țării, ceea ce este exclus.

RUTIER: Aceasta este harta care să lege Lituania de Salonic, de Grecia. Cu două ramuri în România – Oradea-Timișoara-Lugoj, iar la Lugoj vorbim de ramura Lugoj-Sibiu-Pitești-București -Constanța, respectiv Lugoj-Calafat. La fel ca și pe feroviar, noi am studiat trasee posibile. Din punctul nostru de vedere, cei aproximativ 2.356 de kilometri pot fi parcurși în 26 de ore, propunem să abordăm opțiunea ca această rută să străbată doar state membre ale UE și NATO. E foarte important, e mult mai ușor de realizat și în perspectiva în care vorbim de România și Bulgaria intrate în spațiul Schengen, acest coridor va fi unul foarte, foarte ușor de accesat.
Ministrul Bode a detaliat că printre ramurile de autostradă care ar putea fi finanțate sau construite cu sprijin american ar fi Arad – Oradea și Lugoj – Calafat.

Citește interviul integral pe HotNews.ro

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top