Connect with us

Ministrul Transporturilor: Vrem să începem A8 cu capetele sectorului montan

Proiecte publice

Ministrul Transporturilor: Vrem să începem A8 cu capetele sectorului montan

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a susținut că intenția autorității centrale este să demareze lucrările la autostrada A8 cu capetele sectorului montan, o astfel de inițiativă fiind propusă de societatea civilă ieșeană, prin intermediul Asociației „Moldova vrea autostradă”.

În ceea ce privește finanțarea lucrărilor de execuție, Drulă spune că fondurile pot fi asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Pe principiul de a repara din mers, mă axez pe două secțiuni din capete ca proiectul se înceapă: Tg Mureș – Acățari – Miercurea Nirajului și Tg Neamț – Moțca, secțiuni pe care să le includem și în PNRR. Aș vrea să începem A8, ca să nu mai fie doar discuția despre A8, ci A8 să fie în lucru”, a declarat ministrul Drulă.

  • Includerea în lista investițiilor propuse MRR – pag. 32 a capetelor sectorului montan al autostrazii A8 (aprox: 60 km total, din care capat vestic – legatura A3 – Acatari – Miercurea Nirajului si capat estic (Leghin – Tg.Neamt – legatura cu A7), având în vedere gradul de maturitate care permite atribuirea contractelor de proiectare şi execuţie lucrări până în 2022 și receptia lucrarilor până în august 2026. Maturitatea reiese din gradul avansat al elaborarii Studiului de Fezabilitate și de lungimea scurta a capetelor, fără risc de dificultăți tehnice (de relief – zona de şes) care sa împiedice finalizarea in termenul impus – se arată într-o analiză a MVA din luna decembrie 2020

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top