Connect with us

Minune: au început, în sfârșit, lucrările de supralărgire a bld. T. Vladimirescu

Proiecte publice

Minune: au început, în sfârșit, lucrările de supralărgire a bld. T. Vladimirescu

Primăria a demarat lucrările de supralărgire a bulevardului Tudor Vladimirescu în zona Facultății de Chimie. În ciuda gradului relativ mic de dificultate a lucrării, proiectul stagnează de câțiva ani. În schimb, anual sau de mai multe ori pe an, în ultimii aproape 4 ani, Primăria a anunțat constant demararea proiectului. Luni, 4 mai 2020, au început.

Constructorii lucrează pe porțiunea cuprinsă între Facultatea de Chimie și podul Tudor Vladimirescu, iar Primăria a prezentat și dovezi fotografice că există muncitori pe șantier deși condițiile meteorologice nu sunt cele mai prielnice.

„Necesitatea lucrărilor este motivată de faptul că în zona intersecției bulevardului Tudor Vladimirescu cu bulevardul Prof. Dimitrie Mangeron (în dreptul facultății menționate) traseul se îngustează de la trei la două benzi pe sensul de mers spre podul Tudor Vladimirescu. În prezent, circulația în zonă se desfășoară cu dificultate, elementele constructive ale străzii fiind necorespunzătoare pentru o stradă din mediul urban”, se arată într-un comunicat al municipalității.

În plan, traseul studiat are lungimea de 83 de metri. Profilul transversal pe sectorul propus lărgirii pe sens este următorul: partea carosabilă de 2 × 3,5 metri, pistă bicicliști de 1,5 metri și spațiu verde.

Lucrările de supralărgire a bulevardului Tudor Vladimirescu fac parte dintr-un pachet care include și modernizarea străzilor Viticultori, I. I. Mironescu, Roşcani, Ţicăul de Jos, Timpului, Șt. O. Iosif şi Dochia.

Executantul lucrărilor este asocierea SC Alpenside SRL – SC Concret Drum SRL, în cadrul unui contract în valoare de 17.488.376,04 lei, fără TVA (20.811.167,49 lei, cu TVA). Contractul presupune realizarea de lucrări pe o lungime totală de străzi de 6.982 de metri, cu o durată de execuţie care variază între opt şi 14 luni.

Modernizarea acestor artere de circulaţie face parte din obiectivul mai amplu al reabilitării infrastructurii rutiere în cartierele Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu şi Ţicău.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top