Connect with us

Obstacol în amenajarea spitalului Covid-19/CJ cere sprijinul constructorilor ieșeni

Proiecte publice

Obstacol în amenajarea spitalului Covid-19/CJ cere sprijinul constructorilor ieșeni

Asociația „Euronest” a făcut, astăzi, un apel către constructori să sprijine realizarea spitalului mobil regional dedicat bolnavilor de Covid-19. Asociația a argumentat că timpul scurt nu permite organizarea unei proceduri de achiziție și a solicitat sprijin pentru extinderea platformei betonate de la Parcul Transagropolis. Potrivit Euronest, o suprafață de circa 6.000 mp trebuie amenajată cu piatră compactată.

În context, Euronest și Consiliul Județean Iași au făcut un apel către constructori să sprijine pentru amenajarea completă a zonei – traseu ambulanțe, zonă de parcare, extindere platformă pentru montare containere.  

„Suntem într-o cursă contracronometru. Avem obligația ca în următoarele 7-10 zile să-i asigurăm producătorului spațiul corespunzător pentru amplasarea și punerea în funcțiune a celor peste 100 containere și a echipamentelor medicale integrate. Motivat de acest fapt, facem un apel public pentru implicarea comunității de afaceri din Moldova. Realizarea acestei lucrări printr-o procedură administrativă ar putea pune în pericol instalarea în timp util a spitalului deoarece autoritățile locale nu beneficiază de derogări speciale chiar dacă suntem în stare de urgență”, a declarat Alina Popa, director Euronest.

Totodată, nicio lucrare suplimentară de amenajare a zonei în care va fi instalat spitalul mobil nu putea fi demarată înainte ca procedura de achiziție să fie încheiată și fără a ști exact soluția tehnică propusă de câștigătorul licitației.

„Vom acorda tot sprijinul logistic de care dispunem pentru pregătirea zonei în care va fi montat spitalul. Avem, însă, nevoie și de constructori care să înțeleagă că fiecare palet de piatră și fiecare muncitor dislocat pentru realizarea fundației Spitalului Mobil la Transagropolis e un pas în plus către starea de normalitate la care ne dorim cu toții să revenim cât mai curând. Vorbim, de fapt, de o investiție care va genera, imediat, efecte pozitive asupra propriei afaceri, întrucât ne va permite să izolăm pacienții infectați într-un areal complet securizat și, astfel, ne vom putea relua, cu toții, mai repede activitățile”, a spus la rândul lui șeful CJ Iași, Maricel Popa.

Contractul de furnizare și montare a spitalului a fost atribuit către firma turcă SDI Global LLC A.Ș., și, având în vedere structura complexă propusă (spital realizat exclusiv din containere, dotat cu sală de operație, rezervor de apă de 20 tone, 103 paturi ATI, 143 paturi pentru recuperare generală de tip HDU/ICU și 10 paturi UPU/Triaj etc.) și a emiterii ordinului de începere a contractului, este necesară extinderea platformei betonate a amplasamentului propus pentru a putea găzdui întreg ansamblul medical.

Firmele de construcții interesate să susțină acest demers sunt invitate să contacteze echipa Euronest (tel.0784/260866, email: office@adieuronest.ro).

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top