Connect with us

Miroslava: Panouri fotovoltaice pe trei clădiri publice

Local

Miroslava: Panouri fotovoltaice pe trei clădiri publice

Primăria Miroslava a lansat licitația privind achiziția serviciilor de proiectare și execuție a trei centrale solare fotovoltaice, anunță instituția într-un comunicat. Acestea vor fi montate pe sediul primăriei, sala de sport a comunei și clădirea Fermei Uricani.

Proiectul are o valoare estimată la circa jumătate de milion de lei, iar termenul de execuție este până la mijlocul lunii septembrie. „Scopul investiției este de a valorifica potențialul solar prin înlocuirea energiei electrice produse în instalații termoenergetice cu energie electrică produsă din surse regenerabile”, spune Primăria Miroslava.

Potrivit sursei citate, fiecare dintre cele trei centrale fotovoltaice va avea o putere de aproximativ 25 kWp, fiind compuse din panouri fotovoltaice de 400-600 Wp. Energia obținută va putea fi utilizată pentru consumul propriu sau livrată în sistem. Impactul asupra mediului este minim, întrucât în urma dezmembrării centralei fotovoltaice nu rezultă deșeuri, iar structura poate fi refolosită.

  • Pe lângă crearea unor capacități noi pentru producerea energiei electrice, proiectul presupune realizarea racordurilor electrice între unitățile generatoare fotovoltaice și racordarea la Sistemul Energetic Național. Sistemul fotovoltaic este o tehnologie fiabilă, având o durată medie de viață de peste 20 de ani. Prin implementarea unui astfel de sistem reducem costurile cu energia electrică achiziționată din surse convenționale, reducem impactul asupra mediului prin scăderea amprentei de carbon și ne alieniem la standardele și directivele europene în vigoare. Totodată, prin acest proiect, primăria va deveni prosumator, adică nu doar va consuma energie din rețeaua electrică, dar va produce și livra energie din surse regenerabile, deși activitatea specifică nu este producerea de energie electrică – primarul Dan Niță, citat în comunicatul Primăriei.
Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top