Connect with us

Modernizarea Aeroportului costă 75 milioane euro: lucrările vor fi gata în 2023

Proiecte publice

Modernizarea Aeroportului costă 75 milioane euro: lucrările vor fi gata în 2023

Proiectul de modernizare a Aeroportului Internațional Iași, prezentat în premieră zilele trecute de APIX.ro, are o valoare estimată de circa 75 milioane euro, potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe.

„Aeroportul Iași va fi dezvoltat ca principală poartă de comunicare cu vestul Europei. Transportul aerian trebuie să fie considerat serviciu public și evident vom face tot ce ne stă în putință să aducem cât mai multe curse și să creștem numărul de pasageri procesați la aerogara ieșeană. Practic, până la finalul anului 2023, vom avea un nou aeroport care va procesa un număr dublu de pasageri față de actuala situație”, a susținut Costel Alexe.

Potrivit lui Alexe, pe partea de vest a aeroportului (unde se află actualele terminale care, în timp, vor fi dezafectate pentru a face loc altora noi) există toate condițiile pentru a moderniza infrastructura aeroportuară până la sfârșitul anului 2023.

Șeful CJ a adăugat că, în aceste zile, vor avea loc discuții cu mai multe companii aeriene în încercarea de a atrage și alte rute la Iași. În acest sens, Alexe a menționat Blue Air și Lufthansa.

APIX.ro a prezentat zilele trecute în detaliu facilitățile care sunt propuse pentru dezvoltarea pe partea de vest a aeroportului. Decizia privind implementarea unui astfel de scenariu va fi adoptată în cursul acestei săptămâni de către plenul CJ.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top