Connect with us

Municipiul Iași, foarte aproape de scenariul roșu/Ce restricții vor fi impuse

Local

Municipiul Iași, foarte aproape de scenariul roșu/Ce restricții vor fi impuse

Municipiul Iași va intra în scenariul roșu cât de curând în urma creșterii semnificative a cazurilor noi de infectare cu Covid-19 din ultima săptămână. Duminică, rata de incidență ajungea la 2,98 la o mie de locuitori. Însă, dacă am calcula rata la modul în care autoritățile o făceau în luna iulie 2020, atunci aceasta este egală cu 4,5 la o mie de locuitori.

În 11 dintre ultimele 14 zile, numărul de cazuri a trecut pragul de 100, cu un record absolut – de la începutul pandemiei – de 199 de cazuri pe 30 octombrie.

  • În ultimele 14 zile au fost înregistrate 1.746 de cazuri noi de infectare la nivelul municipiului Iași. Dintre acestea, 916 sunt în ultima săptămâna, iar în precedentele 7 zile au fost 830 de cazuri
La o populație de 387.103 de locuitori – cea comunicată de INS pentru ianuarie 2020, rata de infectare în mun. Iași, cu tot cu focare, ajunge la 4,5 la o mie de locuitori. În schimb, autoritățile calculează, mai nou, rata fără a ține cont de focare, iar populația avută în vedere este cea comunicată săptămânal de Registrul național al bazelor de date (mai mare decât cea a INS)

Principalele măsuri adoptate atunci când o localitate trece de pragul de 3 rată de incidență:

  • masca devine obligatorie în toate spațiile deschise (notă: măsură impusă la Iași încă de la sfârșitul lunii iulie)
  • școlile trec în scenariul 3 (cursuri exclusiv online)
  • se închide activitatea în interior a restaurantelor și cafenelelor (notă. terasele rămân deschise)
  • se opresc activitățile de jocuri de noroc
  • se închid pentru public cinematografele și instituțiile de cultură
  • se poate impune carantină zonală, dar în acest caz se iau în analiză mai mulți factori, trecerea pragului de 3 fiind doar unul dintre ei

Între timp, autoritățile locale au pus în funcțiune parțial Spitalul Covid-19 de la Lețcani: câteva zeci de persoane cu forme ușoare sunt internate, iar, de astăzi, vor fi operaționalizate primele paturi cu Terapie Intensivă, unde sunt tratate formele grave ale bolii infecțioase.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top