Connect with us

Nicolina: Centru de afaceri lângă Crucea lui Ferenț

Investiții private

Nicolina: Centru de afaceri lângă Crucea lui Ferenț

O companie intenționează să ridice un imobil în imediata vecinătate a Crucii lui Ferenț, din zona Nicolina. Inițiativa aparține firmei STP Business Construct și, deocamdată, a fost eliberat doar un certificat de urbanism.

Amplasamentul investiției

În această etapă, nu sunt publice informații despre regimul de înălțime sau alte detalii despre imobilul pe care vrea să-l construiască firma menționată. Din estimările Apix.ro, terenul are o suprafață de circa 1.000 mp, fiind foarte bine poziționat, cu deschidere la șoseaua Nicolina pe toata latura vestică a amplasamentului.

Însă, Crucea lui Ferenț este monument istoric fiind situat în sit arheologic, ocupând poziția a 2-a pe lista monumentelor istorice. De văzut ce soluție va oferi Comisia de monumente istorice având în vedere faptul că proiectul imobiliar este propus în imediata vecinătate.

 „PUZ – construire centru de afaceri pe teren privat”, este obiectul certificatului de urbanism obținut de STP Business Construct la sfârșitul lunii iulie 2019. Pe același teren a mai fost obținut un certificat de urbanism în anul 2017.

În prezent, terenul este doar împrejmuit.

Vom reveni asupra acestui proiect în măsura în care va avansa aprobarea planului urbanistic zonal.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top