Connect with us

Nomenclatorul străzilor din Iași va fi actualizat: denumiri noi la unele artere [document]

Local

Nomenclatorul străzilor din Iași va fi actualizat: denumiri noi la unele artere [document]

Consiliul Local (CL) va actualiza nomenclatorul arterelor de circulație din municipiul Iași, document care cuprinde aproape 1.000 de străzi și care nu a mai fost actualizat de peste patru ani. Lista străzilor din Iași poate fi consultată la finalul acestui articol – în document apar inclusiv denumiri vechi. De asemenea, în cazul fiecărei străzi este evidențiată și delimitarea.

Actualizarea este necesară întrucât, în ultimii ani, au fost aprobate denumiri noi la unele străzi. De asemenea, Primăria vrea să opereze și unele modificări în cazul unor artere în funcție de tipul străzii. Decizia de actualizare va fi adoptată luni, 4 octombrie, în ședința ordinară a CL.

Ce schimbări va aduce noul nomenclator:

  • se fac completări în privința noilor denumiri avizate începând cu anul 2017 și până în prezent, acestea fiind: Fundacul Ion Mitican, Aleea Lt. Col. Henry Watkins Anderson, str. Acad. Cristofor Simionescu, Aleea Prof. Victor Bulacovschi, Piața Elenismului, bld. Regele Ferdinand I al României, bld. Regele Mihai I al României și str. Arh. Nicolae Porumbescu
  • detalierea delimitării exact a bld. Prof. Dimitri Mangeron: limita de început în str. Palat și limita finală în bld. Tudor Vladimirescu – pe ambele maluri ale râului Bahlui
  • schimbarea următoarelor tipuri de arteră: fundacul Păstorului (fostă stradă), fundătura Italiană (fostă stradelă), stradela Florentz (fost fundac), trecătoarea Dimitrie Ralet (fost fundac).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top