Advertorial
Numărul angajaților din polul de business de la Palas a crescut de opt ori, de la 900 de persoane, în 2012, la peste 7.500, în prezent
Iașul este una dintre destinațiile atractive pentru marii angajatori, alături de Capitală și de orașele vestice, care a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, mai ales pe segmentul IT. Reprezintă una dintre piețele care, datorită infrastructurii office create, a atras numeroase companii importante.
Dincolo de forța de muncă specializată, generată de mediul universitar, atractivitatea Iașului ca destinație de afaceri a cunoscut o ascensiune prin construirea de clădiri office care să răspundă exigențelor unor companii globale, în special în centrul orașului. Majoritatea multinaționalelor care au ales Iașul pentru a-și dezvolta activitatea local s-au concentrat în clădirile de birouri clasa A United Business Center (UBC) din ansamblul Palas. Aici au găsit un concept mixt, primul pe piața de real estate din România, care îmbină componentele office, shopping, servicii, parc și relaxare. Astfel, cele șase clădiri de birouri integrate în proiectul Palas, cu o suprafață de peste 70.000 mp, formează un business district puternic, principalul motor de creștere economică al orașului.
Palas Iaşi reprezintă cea mai dinamică destinaţie de business din regiune, prin infrastructura creată, dotările premium și localizarea centrală atrăgând numeroase multinaționale de renume, care și-au deschis sedii aici și s-au dezvoltat constant. „Numărul companiilor care au ales ansamblul Palas ca destinaţie de implementare a planurilor de extindere în Iaşi a crescut de la 10, în 2012, la peste 50, în prezent, majoritatea din domeniul IT & Outsourcing”, arată cifrele făcute publice de reprezentanții ansamblului Palas.
Dezvoltarea unui astfel de centru de business contribuie la atragerea investitorilor și la reținerea talentelor, fiind create noi locuri de muncă și oportunități de carieră pentru absolvenții universităților din oraş. „Din anul 2012, numărul celor care lucrează în componenta office a ansamblului Palas a crescut de peste opt ori, de la 900 de persoane la peste 7.500, în 2019. Aici s-a format un veritabil pol IT al regiunii, din totalul angajaţilor prezenţi în clădirile UBC peste 5.000 fiind specialişti în domeniul tehnologiei informaţiei”, potrivit acelorași surse.
Pentru că își desfășoară activitatea într-un ansamblu mixt, angajații din centrul de afaceri al Iaşului economisesc timp, beneficiind de acces facil la o varietate de servicii, magazine, food court, restaurante și cafenele, parcare subterană, spaţii de recreere, parc și discounturi permanente la cumpărături, în baza Cardului Partener, un program special creat pentru ei.
Ansamblul Palas este primul proiect mixt din România și cea mai mare investiție din real estate din afara Capitalei, în valoare de peste 265 milioane de euro, realizată de compania Iulius.