Connect with us

O clădire de 4 mil. euro, de la km 0 al orașului, preluată gratis

Proiecte publice

O clădire de 4 mil. euro, de la km 0 al orașului, preluată gratis

Casa de Cultură a Studenților va avea un nou proprietar. Consiliul Județean (CJ) va prelua clădirea de la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS). Imobilul are o valoare de inventar de 19,4 milioane lei, sumă ce reprezintă banii investiți pe parcursul a mai multor ani.

CJ va prelua clădirea în baza unui protocol cu MTS. Primul pas va fi făcut pe 24 septembrie: plenul CJ va adopta o hotărâre pentru preluarea imobilului. Ulterior, MTS va promova un act normativ pentru parafarea înțelegerii. Important de precizat că, la acest moment, preluarea a fost aprobată de MTS, realizarea pașilor de mai sus fiind o formalitate.

CJ va menține destinația actuală a imobilului, dar cu o modificare: Filarmonica va putea susține concerte în sala CCS.

„Renovată şi dotată corespunzător, Casa de Cultură a Studenţilor ar putea deveni sala de concerte de bază pentru Filarmonică dacă această clădire ar fi proprietatea judeţului Iaşi fără a afecta activităţile actuale“, se arată în referatul de specialitate aferent proiectului de hotărâre.

Administrația județeană a solicitat de la MTS mai multe bunuri imobiliare, dar până acum, în afară de CCS, are undă verde preluarea taberei pentru copii de la Ciric: circa 80 de active, marea majoritate fiind cabane simple, unde, de asemenea, este nevoie de investiții. Tabăra de la Ciric va fi gestionată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în a cărei responsabilitate sunt în prezent 3.110 copii, dintre care 775 se află în sistemul rezidenţial public, 1.419 copii sunt în asistenţă maternală, iar 916 copii sunt în plasament familial. De asemenea, alţi 314 copii beneficiază de servicii sociale în centre de zi.

Alte obiective solicitate de CJ de la MTS, dar pentru care nu există încă un aviz, sunt Sala Polivalentă, Hotel Sport, Sala de gimnastică din Păcurari, Sala de sport din Grădinari, poligonul din Cicoarei, tabăra pentru copii Bucium și câteva active din județ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top