Connect with us

Primăria vrea un muzeu dedicat copiilor în Casa Buicliu

Proiecte publice

Primăria vrea un muzeu dedicat copiilor în Casa Buicliu

Casa Buicliu, un monument istoric amplasat în Păcurari, va fi dat în concesiune Ateneului Național Iași. Scopul declarat de Primărie este ca instituția să acceseze fonduri guvernamentale pentru reabilitarea clădirii și transformarea ulterioară a imobilului într-un muzeu dedicat copiilor și universului copilăriei.

În acest sens, un proiect de hotărâre va fi pe masa consilierilor locali în ședința ordinară din 27 septembrie. Imobilul se află pe str. Păcurari nr. 29, în stația de autobuz CTP pe sensul de mers Păcurari – Fundație. Acum doi ani, din acest imobil au fost evacuate mai multe persoane care ocupau abuziv spațiul, dar un proiect de refacere a clădirii abia acum este vehiculat.

Clădirea are o amprentă la sol de 342 mp, având un regim de înălțime cu demisol și parter și suprafață construită desfășurată de 620 mp. De remarcat că valoare de inventar este doar de 6.300 lei, în timp terenul aferent (442 mp) are o valoare de inventar de circa 57.000 lei.

„Datorită (sic!) trecerii timpului și unei exploatări necorespunzătoare, clădirea s-a degradat, în prezent fiind necesare lucrări de reabilitare integrală cu consolidare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Ateneul Național Iași vrea să acceseze finanțare prin intermediul unui program derulat de Ministerul Culturii privind refacerea monumentelor istorice.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top