Connect with us

O clădire de birouri din Iași, pe lista selectă a 15 imobile din țară cu cel mai înalt nivel de certificare

silk district iasi

Investiții private

O clădire de birouri din Iași, pe lista selectă a 15 imobile din țară cu cel mai înalt nivel de certificare

Prime Kapital, investitorul de la Silk District, a anunțat, luni, că prima fază a componentei de birouri din cadrul proiectului de la Iași a obținut cel mai înalt de certificare – BREEAM Outstanding. Faza 1 „Office Silk District” înseamnă o suprafață de peste 20.000 mp, conform unui comunicat primit la redacție.

Certicarea este acordată având în vedere „performanța de mediu și sustenabilitate din industrie”. Potrivit Prime Kapital, Silk District Office este singura clădire de birouri din Iași, alte 14 imobile din țară fiind pe această listă. Punctajul clădirii a fost de 93,3%.

Conform sursei citate, evaluarea BREEAM a fost realizată ținând cont de mai multe categorii, fiecare primind câte un punctaj, între care cele mai mari punctaje au fost obținute pentru Sănătate și stare de bine pentru angajați (100 din 100 de puncte), Managementul clădirii (94 din 100 de puncte), Materiale folosite (92 din 100 de puncte), Utilizarea terenului și ecologie (90 din 100 de puncte).

„Ne concentrăm pe crearea de spații de lucru moderne, locuințe de înaltă calitate și spații comerciale de ultimă generație, cu o atenție deosebită față de client și sustenabilitate, luând în considerare impactul asupra mediului și bunăstarea oamenilor care vor folosi aceste spații. Primirea celei mai înalte certificări de performanță de mediu BREEAM pentru prima fază a componentei noastre de birouri Clasa A din Silk District este doar o nouă dovadă în acest sens”, a declarat Mihail Vasilescu, Partener în cadrul Prime Kapital Development, citat în comunicatul Silk.

Faza 1 Office din cadrul Silk District a fost finalizată și livrată la finele anului 2023. Clădirea de birouri Clasa A este concepută pentru a deservi o gamă largă de afaceri, de la multinaționale, la companii locale aflate în plină dezvoltare, iar, conform investitorului, „sustenabilitatea a fost o prioritate încă de la momentul proiectării clădirilor și al alegerii materialelor”. Pe lângă componenta de birouri, primele două faze ale componentei rezidențiale din Silk District sunt acum fie finalizate (Faza 1) fie foarte aproape de finalizare (Faza 2) și devin „acasă” pentru peste 1.000 de rezidenți.

BREEAM este cel mai important sistem de validare și certificare, recunoscut internațional, care evaluează impactul clădirilor asupra mediului. BREEAM reprezintă un standard pentru proiectare și execuție durabilă, iar certificarea BREEAM reprezintă o garanție a faptului că o clădire respectă principiile dezvoltării sustenabile, dar și un avantaj pentru proprietarii și ocupanții unei clădiri, în termeni de valoare a investiției, productivitate, confort și stare de bine.

„Atingând un nivel  de certificare BREEAM Outstanding cu un scor de 93,3%, Silk District Office demonstrează cum o planificare atentă și o implementare corectă a standardelor BREEAM pot duce la realizări excepționale în domeniul construcțiilor sustenabile. Aceasta este o dovadă clară că sustenabilitatea  merge mână în mână cu inovația și excelența în design”, a declarat Răzvan Nica, Fondator și Director General BuildGreen.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top