Connect with us

O fabrică din Lețcani va fi alimentată cu energie de la un nou parc solar – investiție de 2 mil. euro

Investiții private

O fabrică din Lețcani va fi alimentată cu energie de la un nou parc solar – investiție de 2 mil. euro

Firma Ital System Production SRL, producător de elemente pentru mașini de spălat, va construi un parc solar la Lețcani pentru a-și alimenta cu energie fabrica de prelucrare a aluminiului din zonă. Compania este deținută de un italian care desfășoară afaceri la Iași de mai mult timp.

Potriviti documentației de mediu, consultate de APIX.ro, investiția este estimată la 1,8 milioane euro. Investitorul are la dispoziție un teren cu o suprafață de 5,3 hectare. Parcul va avea 2.598 de panouri solare cu o putere totală de 1891 kWp și vor fi amplasate pe 449 de structuri de susținere.

Acesta este amplasamentul, în zona sud-estică a satului Lețcani

„CEF se va racorda la nivelul de tensiune de 0,4 kV în tabloul electric general al fabricii ITAL SYSTEM PRODUCTION aflată în vecinătate. Centrala va fi comandată de un sistem de automatizare ce va limita puterea produsă, în asa fel încât CEF să nu injecteze energie în reţeaua Operatorului de Distribuţie. Astfel, locatia va deveni prosumator în regim fără injectie în reţea”, se arată în proiectul consultat de APIX.ro.

Parcul solar va fi construit în maximum 6 luni de la momentul obținerii autorizației de construire, iar durata estimată de funcționare este de minimum 25 de ani.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top