Connect with us

O firmă din Vaslui vrea să construiască primul parcaj suprateran din Iași

Amplasamentul parcării supraterane

Proiecte publice

O firmă din Vaslui vrea să construiască primul parcaj suprateran din Iași

Primăria Iași a primit o singură ofertă pentru construirea primei parcări supraterane din municipiu. Investiția este finanțată de la bugetul local, iar valoarea contractului este estimată la peste 8 milioane lei.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice (SICAP), singura ofertă a fost înaintată de asocierea formată din firmele Katar Conneg SRL și Grupo SRL, asociere ce are un singur subcontractant (Maroco Systems SRL).

Prima firmă menționată este liderul asocierii și este din Vaslui. Societatea Katar este condusă de Bogdan Cioncu, care deține și firma Elitconstruct SRL. Această societate a lui Cioncu are un contract în derulare cu Primăria Iași: construirea primelor 36 de apartamente în Grădinari (locuințe sociale), investiția suportată tot de la bugetul local. Firma Elitconstruct SRL figurează și într-un dosar al DNA unde se cercetează fapte ce țin de fraude cu fonduri UE.

Prima parcare supraterană publică va fi construită în zona Mușatini. Parcarea va fi construită pe str. Mușatini 57, din cartierul Alexandru cel Bun.

În această zonă va fi construită prima parcare supraterană din Iași

Parcarea ar urma să aibă un număr de 255 de locuri, iar suprafața de teren pe care Primăria o are la dispoziție ajunge la aproape 2.500 mp. Parcarea va avea un regim cu demisol (21 locuri), parter (42 locuri) și 3 etaje (câte 48 locuri/etaj) și terasă (48 locuri).

„Imobilul este o clădire deschisă multietajată cu funcțiunea de parcare autovehicule. În secțiune transversală, clădirea este configurată pe jumătate de nivel fapt ce micșoarea lungimea rampelor de acces dintre niveluri, raționalizând astfel fluxul de circulație (intrare – ieșire)”, se arată în caietul de sarcini.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top