Connect with us

A fost relansată licitația pentru livrarea a 24 de autobuze electrice la Iași

Proiecte publice

A fost relansată licitația pentru livrarea a 24 de autobuze electrice la Iași

Ministerul Dezvoltării a reluat o licitație la nivel național, în care este inclus și Iașul, pentru achiziția de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri.

Precedenta procedura a fost anulată în aprilie 2020: ofertele depuse nu fuseseră conforme – Ministerul a decis atunci anularea cu 2 zile înainte de expirarea termenului de evaluare a ofertelor. Din informațiile APIX.ro, la licitația participau doi ofertanți: Bozankaya (Turcia) și Golden Bus (China).

La reluarea procedurii, Iașul este inclus în achiziție cu 24 de autobuze electrice, valoarea estimată a contractului fiind de 54,5 milioane lei. Pe lista beneficiarilor a Ministerului mai sunt Consiliul Județean Neamț (21 autobuze – 48,1 milioane lei), Municipiul Târgu Mureș (15 autobuze – 34,3 milioane lei) și Municipiul Tulcea (10 autobuze – 22,8 milioane lei).

În total, achiziția se ridică la aproape 160 milioane lei, fără TVA, banii fiind asigurați de Uniunea Europeană. Termenul pentru depunerea ofertelor este 10 noiembrie.

În iunie 2019, Ministerul Dezvoltării a mai lansat o licitație pentru achiziția unui alt lot de autobuze electrice la nivel național, iar Iașul figurează în această procedură cu 20 de mijloace de transport cu o lungime de 12 metri (55,5 milioane lei).

Licitația apare fiind încă „în desfășurare” în sistemul național de achiziții publice (SICAP). La această procedură, aflată în etapa de evaluare tehnică a ofertelor, participă șase firme sau asocieri de firme.

În cazul Iașului, există cinci ofertanți: Bozankaya, New Kopel Car Import, Anadolu Automobil ROM, Solaris Bus și Golden Bus.

Amintim că, la acest moment, se află în producție 32 de tramvaie care urmează să fie livrate la Iași: 16 realizate de Bozankaya, iar alte 16 de producătorul polonez PESA. În ambele cazuri este vorba despre fonduri asigurate tot de UE.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top