Connect with us

O nouă evaluare, a treia, la licitația pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic

colegiul pedagogic iasi

Proiecte publice

O nouă evaluare, a treia, la licitația pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic

Primăria are dificultăți majore în încredințarea contractului pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, o investiție de 66 milioane lei. Din septembrie 2023 încoace, instituția a stabilit de trei ori aceeași firmă câștigătoare și tot de atâtea ori raportul a fost anulat.

Toate cele trei contestații (și un proces în instanță) au fost înaintate de Iasicon – cu toate că motivele invocate în sesizări au fost confirmate (cel puțin parțial) de către Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, Primăria se pare că nu a ținut de precizările CNSC.

„Admite contestația (…) în limita criticilor găsite întemeiate și anulează raportul procedurii. (…) Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea temeinică a acestor oferte, precum și la emiterea unui nou raport al procedurii de atribuire”, se arată în cea mai nouă rezoluție a CNSC, de la finalul lunii martie, în urma unei contestații Iasicon înaintată în februarie.

Ofertele care trebuie reevaluate sunt cele ale firmelor clasate pe primele poziții la licitație: o asociere condusă de Grup Construcții Est (declarat câștigător) și una condusă de Katar Conneg (locul 2). Iasicon, deși a fost declarat câștigător într-o intermediară (în iulie 2023, firma era informată că doar oferta sa este admisibilă), s-a clasat, în final, pe locul 3, în contextul analizei privind oferta financiară.

„Vom reevalua «temeinic» ofertele și vom întocmi un nou raport de atribuire a procedurii în termenul comunicat de CNSC”, a comentat scurt purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Scurt istoric al licitației. Procedura a fost lansată în martie 2023. În iulie, Primăria declara 3 din 4 oferte neconforme și, teoretic, urma semnarea contractului cu Iasicon. Pe nepusă masă, în august, Primăria face o nouă evaluare și declară toate ofertele conforme, cu Grup Construcții Est. Aceeași firmă a mai fost în alte două rânduri declarată câștigătoare, dar, de fiecare dată, rapoartele de procedură au fost anulate de CNSC. În prezent, Primăria are la dispoziție 20 de zile pentru o reevaluare și emiterea unui nou raport.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top